Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La banda ampla via satèl·lit arribarà als refugis d'alta muntanya

La banda ampla via satèl·lit arribarà als refugis d'alta muntanya

L'acord l'han signat aquest dimecres la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el Servei Meteorològic de Catalunya El conveni permetrà millorar la prevenció de riscos vinculats als esports de neu i activitats de lleure a la natura

Jordi Bosch - Secretari Telecomunicacions
Jordi Bosch - Secretari Telecomunicacions
17/02/2010 11:54

Set refugis d'alta muntanya rebran servei d'Internet de banda ampla via satèl•lit en el marc d'una prova pilot inclosa en el pla Catalunya Connecta, que es durà a terme al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els refugis podran consultar així la predicció meteorològica i d'allaus i els avisos de situacions de risc.

L'acord l'han signat aquest dimecres la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). La finalitat de la iniciativa és "vetllar per la seguretat i la prevenció de riscos vinculats a la pràctica d'esports de neu i activitats de lleure a la natura".

Els set refugis que disposaran de connexió de banda ampla via satèl·lit són l'Ernest Mallafré i el Pla de la Font, al Pallars Sobirà; el Ventosa i Calvell a l'Alta Ribagorça; i els Colomers, Saboredo, Era Honeria i Conangles, a la Val d'Aran.

Segons ha informat la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, en els set casos s'ha optat per la connectivitat via satèl·lit després de fer un estudi previ sobre l'emplaçament, el tipus de connectivitat necessària o l'equipament més adient. Des de la Generalitat s'ha recordat que s'ha donat aquest pas perquè "l'orografia del terreny on estan situats els refugis i les condicions meteorològiques a les quals estan exposats habitualment dificulten la instal·lació i el funcionament d'infraestructures de telecomunicacions convencionals".

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, comenta que "aquesta és una actuació important perquè suposa dotar de capacitat de comunicació les zones de muntanya, de manera que s'hi incrementen les condicions de seguretat". Per al coordinador general del Servei Meteorològic de Catalunya, Sergi Paricio, "l'actuació permet assolir un dels objectius el SMC, que és transmetre informació meteorològica actualitzada a llocs on el temps pot jugar un paper important per a la seguretat de les persones".

Mostrar formulari de contacte