Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca de la Seu disposa de diaris d'arreu del món en versió impresa

La Biblioteca de la Seu disposa de diaris d'arreu del món en versió impresa

El centre aprofita la tecnologia via satèl.lit per facilitar l’accés la premsa de cada país

Diaris d'arreu del món
Diaris d'arreu del món
17/07/2008 17:43

Des d'aquesta setmana la Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d'Urgell ofereix als seus usuaris la possibilitat de consultar la premsa internacional del dia en format imprès.

Gràcies a la tecnologia via satèl•lit, des de la biblioteca es pot accedir a les versions del dia d'uns dos-cents diaris de seixanta països i en vint llengües diferents. Els exemplars S’imprimeixen a tamany real, en format DIN A3, els diaris que més s'ajusten al perfil dels usuaris.

Aquest servei permet obtenir una còpia exacta de l'edició en paper dels diaris que es publiquen arreu del món. Això dóna un gran valor d'actualitat, més enllà de les edicions digitals dels propis diaris, que normalment són resums de l'edició en paper.

La nova oferta s’ha creat pensant també en la població immigrant resident a la Seu, ja que permetrà la consulta de premsa dels països d’origen. Segons la biblioteca, això pot ser un mètode d’integració social a través d’un espai públic local, alhora que permet a la resta d’usuaris conèixer les notícies d’actualitat d’altres països. La biblioteca posa a disposició cinc capçaleres als seus usuaris tenint en compte els col•lectius més nombrosos i el seu interès.

Al costat de diaris de referència mundial com són Le Monde, La Stampa i Los Angeles Times, es poden trobar títols com ara Clarín (Argentina), China Daily (Xina), El Colombiano (Colòmbia), Al Hayat (Aràbia Saudita), El Universo (Equador), Ananda Bazar Patrika (Índia), Jamaica Gleaner (Jamaica), Bussiness Recorder (Pakistan), República (Perú) i Gazeta Prawna (Polònia).

Mostrar formulari de contacte