Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca de Sant Agustí inaugura una exposició sobre el Calendari dels pagesos

La Biblioteca de Sant Agustí inaugura una exposició sobre el Calendari dels pagesos

La mostra es podrà visitar a La Seu durant tot el mes de febrer La publicació compleix 150 anys i la seva tirada és de més de 76.000 exemplars
Calendari dels pagesos - Exposició
30/01/2012 14:59

La Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d'Urgell inaugurarà aquest dimecres, 1 de febrer, l'exposició 'Calendari dels pagesos. 150 anys mesurant el temps'. Es tracta d'una producció del Museu Etnològic de Barcelona i d'Edicions Tomàs. El calendari dels pagesos és actualment la publicació activa més antiga escrita en català.

Aquesta mostra recorre diferents localitats del país amb motiu dels 150 anys de la primera edició del Calendari dels Pagesos, rememorant com aquesta publicació ha reflectit durant segle i mig que per a tot hi ha el seu moment "i un temps per a cada cosa sota el sol”.

L'exposició compta amb 11 panells en els quals s'explica la història i característiques del calendari. La mostra es completa amb una selecció d'objectes etnogràfics que conserva el museu relatius a la vida rural.

'Calendari dels pagesos. 150 anys mesurant el temps' es podrà visitar a la Seu d'Urgell fins al 29 de febrer.

El Calendari dels Pagesos a l'era d'Internet

El contingut del calendari és pràcticament el mateix que des de fa 150 anys, i se segueix editant sense color, sense fotos i sobre paper antic. No gaudeix ni de publicitat ni de subvencions, però, malgrat això, la seva tirada és a dia d'avui de 76.000 exemplars. El calendari és un objecte de culte ara que emergeix el gust pel passat i es revaloritza la tradició.

Mostrar formulari de contacte