Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca de Sant Agustí se suma a l'Any Internacional dels Boscos

La Biblioteca de Sant Agustí se suma a l'Any Internacional dels Boscos

L'equipament urgellenc ofereix una guia de recursos per conèixer-los millor i protegir-los La iniciativa vol recordar el paper fonamental que tenen les persones en l'ordenació sostenible i en la conservació d'aquests espais naturals

Any Internacional dels Boscos
Any Internacional dels Boscos
31/05/2011 09:47

La Biblioteca de Sant Agustí de la Seu d'Urgell se suma a les activitats de l'Any Internacional dels Boscos amb l'elaboració d'una guia de recursos sobre forests. Des de l'equipament s'ha triat llibres, música i pel.lícules en què es pot trobar informació diversa en relació amb els boscos, així com la manera de protegir-los, conèixer-los i respectar-los.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l'any 2011 l'Any Internacional dels Boscos per sensibilitzar sobre la gestió sostenible, la conservació i el desenvolupament adequat de tots els tipus de forests. Segons indica la declaració de l'ONU, "els boscos proporcionen refugi, són una font d'aliments, medicines i aigua potable, i ofereixen una àmplia gamma de serveis ambientals, entre ells, la conservació de la biodiversitat, l'abastament d'aigua, la captura de carboni, el control d'inundacions i la protecció contra l'erosió del sòl i la desertificació".

Entre els punts que es destaquen hi ha el fet que els boscos són "vitals" per la supervivència i el benestar de les persones arreu del món, ja que, per exemple, tenen un paper clau en el manteniment d'un clima estable. Precisament, la conservació dels ecosistemes forestals pot ajudar a incrementar la resistència a les variacions climàtiques. Les àrees protegides (com ara les reserves de la biosfera i els parcs nacionals) constitueixen una de les opcions més eficients i rendibles per a la conservació dels boscos.

Boscos per a les persones

"Els boscos per a les persones" és el lema que transmet el logotip dissenyat per l'Any Internacional dels Boscos. Les activitats previstes per al 2011 volen recordar el paper fonamental que tenen les persones en l'ordenació sostenible i, en definitiva, en la conservació de la natura.

Un dels principals objectius de l'Any Internacional dels boscos és ajudar a la difusió i intercanvi d'estratègies que serveixin per afavorir l'ordenació forestal sostenible i la degradació dels boscos del món.

Mostrar formulari de contacte