Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca Sant Agustí ofereix l'exposició 'Vinyetes: història del còmic en català'

La Biblioteca Sant Agustí ofereix l'exposició 'Vinyetes: història del còmic en català'

La mostra, oberta fins al 31 de gener, reivindica la importància del gènere a Catalunya i la seva aportació a nivell internacional. D'altra banda, el centre de lectura urgellenc ha publicat un llistat de títols sobre l'assetjament escolar, en el marc del Pla Comarcal
Exposició 'Vinyetes: història del còmic en català'
14/01/2021 18:20

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell ofereix aquest mes l'exposició 'Vinyetes: història del còmic en català', que fa un breu recorregut per l'evolució del còmic creat en llengua catalana i s'hi posa de manifest les principals activitats i tendències actuals.

La mostra vol reivindicar el valora de l'escola de còmic catalana, que ha establert un estil propi, el qual no es queda enrere respecte d'altres escoles conegudes a nivell internacional com ara la nord-americana, la japonesa i la francobelga. Així, el cartell el protagonitzen alguns dels personatges més coneguts del còmic en català, com ara Ot el Bruixot i Massagran, al costat d'altres personatges i sèries que han adquirit una gran popularitat gràcies a les seves adaptacions en català, com són Bola de Drac, Els Barrufets i Batman.

L'activitat es pot visitar al centre de lectura urgellenc fins al 31 de gener. Compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consorci de Normalització Lingüística, el Departament de Cultura de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya.

Llibres per lluitar contra el 'bullying'

D'altra banda, la Biblioteca Sant Agustí ha recopilat en un llistat, a la seva pàgina web, tots els títols de que disposa sobre l’assetjament escolar, amb l’objectiu de reforçar la tasca que es porta a terme a través del Pla Comarcal contra l’assetjament en edat escolar.

Aquesta guia de lectura infantil i juvenil té com a objectiu "fomentar la convivència, conèixer el valor de la diferència entre persones i lluitar contra l’assetjament". Està classificada per temes i per edats. Aquests llibres representen un nou recurs educatiu extraordinari per a totes aquelles persones interessades en aquesta problemàtica, perquè famílies, docents i d’altres professionals els coneguin i els puguin consultar.

Aquesta bibliografia es farà servir com a recurs en les futures formacions a docents dins de l'esmentat Pla Comarcal, com també en dinàmiques de prevenció de l’assetjament que s’estan programant als centres educatius de primària i secundària de l’Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte