Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca Sant Agustí promociona autors de literatura infantil i juvenil de la Seu d’Urgell i comarca

La Biblioteca Sant Agustí promociona autors de literatura infantil i juvenil de la Seu d’Urgell i comarca

Els escriptors i escriptores incorporats al projecte són Pep Albanell (Joles Sennell), Ester Farran, Ramon Besora, Susanna Isern, Isidre Domenjó, Alberto Casamayor, Mariona Mateu i Albert Villaró. L'equipament urgellenc compta amb quatre clubs de lectura
14/12/2022 17:45

La Biblioteca Sant Agustí ha iniciat un nou projecte per promocionar autors de literatura infantil i juvenil de la Seu d’Urgell i comarca. Els escriptors i les escriptores que formen part inicialment de la proposta són Pep Albanell (Joles Sennell), Ester Farran, Ramon Besora, Susanna Isern, Isidre Domenjó, Alberto Casamayor, Mariona Mateu i Albert Villaró. L'equipament cultural disposa de 21 títols diferents, dels quals se'n té una vintena d'exemplars de cadascun.

La idea va sorgir perquè ja hi ha algunes escoles que fan clubs de lectura, però llegeixen autors forans. "Per això, es vol promocionar la nostra literatura, ja que tenim bons autors i autores, i bons textos, llibres per treballar aspectes emocionals i per passar una bona estona”, explica la directora de la biblioteca urgellenca, Lourdes Esteve. I afegeix: "També volem que els llibres vagin acompanyats de guies didàctiques i actualment només n'hi ha 4, que han preparat les pròpies editorials”. La proposta coincideix amb el canvi d’ubicació de la novel·la pirinenca a la biblioteca. “Ara està a la planta baixa i té més lectors”, remarca Esteve.

Quatre clubs de lectura

La Biblioteca Sant Agustí compta amb quatre espais de lectura i reflexió literària. El club de lectura d'adults està conduït per Anna Martí i se centra en la novel·la en català i castellà. Pel que fa al club de lectura 'Llegir el teatre', el dirigeix Genisa González Carricondo i s'hi llegeix obres que es representen durant la temporada al Teatre Nacional de Catalunya. El club de lectura fàcil, organitzat per l'Aula de Formació d'Adults i el Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Alt Urgell (CNPL), va a càrrec de la filòloga Teresa Vilaró. Finalment, el club de lectura de Tuixent, per a joves i adults, i conduït per Mercè i Núria Valls, proposa la lectura de novel·la en català i castellà.

Un club de lectura és una trobada d’un grup de persones (poden ser infants o adults) que han llegit el mateix llibre i comenten aspectes de l'obra. Les sessions són conduïdes per una persona experta i són mensuals, de manera que es llegeixen entre 6 i 8 títols diferents. Els participants llegeixen els llibres de forma individual a casa, treuen les seves pròpies impressions, conclusions o idees, i després, a la sessió comuna s'exposen i es comenten. “Realment és molt enriquidor perquè cada participant interpreta coses diferents”, afirma la directora de l'equipament urgellenc.

Activitat amb Carles Masoliver

La Biblioteca Sant Agustí acollirà aquest divendres, 16 de desembre, a les 19.30 h, una sessió del club de lectura d'adults que comptarà amb la participació de Carles Masoliver Pagès, filòleg i professor de Llengua i Comunicació. L'activitat es presenta sota el títol 'Parlem de... Josafat, de Prudenci Bertrana'. L'acte està patrocinat per Espais escrits/Mapa literari. 

  • Llibres d'autors locals a la Biblioteca Sant Agustí (Foto: Biblioteca Sant Agustí)
  • Activitat del club de lectura de la Biblioteca Sant Agustí

Mostrar formulari de contacte