Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca Sant Agustí reobre aquest dilluns dia 28 després de la seva primera reforma integral

La Biblioteca Sant Agustí reobre aquest dilluns dia 28 després de la seva primera reforma integral

Amb l'ampliació de l'horari d’obertura al públic, l'espai de lectura i consulta de la Seu d'Urgell obrirà 39 hores setmanals, 4 més de les que exigeix el Mapa de Lectura Pública del Departament de Cultura
Reobertura de la Biblioteca Sant Agustí
25/03/2022 10:20

Aquest dilluns 28 de març la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell tornarà a obrir les portes a tots els usuaris després de la seva primera reforma integral, que n'ha millorat la funcionalitat. L'obertura es fa després que s'ha completat el trasllat de llibres i documentació des de la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, on s'ha prestat el servei mentre han durat les obres. També s'ha hagut de reubicar tot el fons bibliogràfic emmagatzemat i s'ha posat en marxa de les connexions tecnològiques.   

Des de l'Ajuntament de la Seu remarquen que la Biblioteca Sant Agustí reobre amb un nou horari de cara al públic, recollint així una llarga reivindicació de la ciutadania urgellenca, que representa un total de 39 hores setmanals d’obertura, i compta amb la incorporació d’una persona més en aquest servei, amb un total de 5 treballadors. 

La biblioteca tindrà dos horaris al llarg de l’any

  • l’horari d’hivern anirà del 12 de setembre al 22 de juny, període en què la biblioteca estarà oberta en horari de matí (dimarts, dimecres, dijous i divendres, de 10:00 a 13:00 hores), i de tarda (dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres, de les 15:30 a les 20:00 hores). Els dissabtes serà de les 09:30 a les 14:00 hores. 
  • l’horari d’estiu, que anirà del 23 de juny al 10 de setembre, la biblioteca romandrà oberta en horari de matí (dimarts, dimecres, dijous i divendres, de les 09:00 a les 14:00 hores), i a la tarda (els dilluns de 16:00 a 20.30 hores). 

El tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Carlos Guàrdia, manifesta que “amb aquest nou horari d’obertura al públic la Biblioteca Sant Agustí obrirà 39 hores setmanals, 4 més de les que exigeix el Mapa de Lectura Pública del Departament de Cultura”.  

Les millores 

Amb aquestes obres s’ha canviat la ubicació del taulell de la planta baixa, que ha quedat just davant de la porta d'entrada de vidre. La planta baixa ha quedat més diàfana, on s’ubicaran unes butaques per tal de poder llegir revistes i diaris, una taula rodona i tres ordinadors d'accés públic (per buscar informació a Internet, consultar l'e-correu o usar els diferents programes d'ofimàtica). Hi haurà també les revistes i diaris, així com una petita part del fons i s’hi exposaran totes les novetats bibliogràfiques que vagin arribant de nou. També els documents de Josep Albanell, autor de capçalera de la nostra biblioteca. 

A la planta baixa també s'ha adaptat el lavabo per a persones amb dificultat de mobilitat, i les portes d'entrada són corredisses. També s’ha instal·lat una pantalla de LCD que anirà informant de les activitats programades i mostrarà fotografies de les activitats fetes a la biblioteca. En aquesta planta baixa també ha quedat ubicat el despatx de direcció. 

La planta subterrània (cripta) continuarà inaccessible al públic. Hi haurà una part de la documentació d'arxiu, una sala pel personal i magatzem de material de neteja. 

A la primera planta s’hi podrà trobar la major part del fons de coneixements d'adults, la novel·la i els DVD i els CD, i compta amb espais de lectura formal i informal. 

Nova àrea infantil i espai jove 

La segona planta de la biblioteca s’ha reformat per complet per acollir la nova àrea infantil.  Ara, la sala és més gran i amb espais nous, sobretot per a nadons. El mobiliari està adaptat per nens i nenes, també amb espais de lectura formal i informal. 

S’ha ampliat la tercera planta, amb la creació de dos espais nous de treball en grup, espai molt demanat pels joves, amb 18 nous llocs de consulta/estudi, reconvertint una part de l'actual magatzem de documents d'arxiu; i la creació de l’espai jove que acollirà, a part de la novel·la juvenil, documents que els pugui interessar sobre sexualitat, LGTBI, assetjament, economia, filosofia, noves tecnologies, entre d’altres matèries. Aquesta tercera planta també acollirà la resta de documents de coneixements d'adults. 

La sala polivalent s'ha adaptat a les necessitats que ja té la biblioteca des de fa temps, amb pantalla i projector fixes. També ha quedat adaptada la il·luminació per tot tipus d'activitats de difusió de la lectura i la cultura en general. El fons de col·lecció local (temàtica i autors de la comarca) i de reserva continuaran en aquesta planta. 

Pel que fa al pati, s'ha adequat la rampa d'accés de la porta del carrer i se n'ha afegit una per tal de poder accedir a l'absis. 

Una millora important a destacar és la nova climatització de tots els espais amb el sistema d'aerotèrmia i la instal·lació d'una quarantena de panells fotovoltaics (plaques solars) per millorar considerablement l'eficiència energètica de l'edifici.

Mostrar formulari de contacte