Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Biblioteca Sant Agustí tanca l'espai provisional del Centre Cívic per estrenar la reforma del seu edifici habitual

La Biblioteca Sant Agustí tanca l'espai provisional del Centre Cívic per estrenar la reforma del seu edifici habitual

L'actual emplaçament romandrà en funcionament fins al 2 d'octubre i el remodelat antic convent s'obrirà abans d'acabar d'any, quan es completi el trasllat. L'equipament anima els usuaris a demanar documents en préstec per poder-los llegir o mirar durant aquesta pausa
La Biblioteca Sant Agustí, al seu emplaçament provisional del Centre Cívic El Passeig
27/09/2021 18:10

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell tancarà el seu espai provisional, al Centre Cívic El Passeig, aquest dissabte vinent, 2 d'octubre. L'equipament cultural romandrà fora de servei al llarg d'unes setmanes, aquesta tardor. El motiu és que durant aquest període es farà el trasllat a l'emplaçament habitual, a l'antic convent de Sant Agustí, on ja és a punt de finalitzar la remodelació a fons que s'hi ha fet al llarg dels darrers mesos. La previsió de l'Ajuntament és que la reobertura es farà abans d'acabar aquest any 2021.

Mentrestant, es desmuntarà la biblioteca actual i es traslladarà tot el material a l’edifici de Sant Agustí, juntament amb les 1.700 caixes que hi ha guardades en un magatzem municipal i amb tot el mobiliari.

Pel que fa a tots els préstecs de documents que els usuaris tinguin actualment casa seva, s’allargaran automàticament fins al 31 de desembre. Tot i això, si algú en vol retornar un abans d’aquesta data, ho podrà fer tot deixant-t’ho a la bústia de retorn de la biblioteca, ja que el personal d’aquest equipament l’anirà buidant cada dia. Per tot plegat, des de la direcció de la Biblioteca Sant Agustí s’anima els usuaris a agafar aquests dies llibres o documents en préstec, per així poder-los gaudir durant aquests mesos de trasllat.

D’altra banda, mentre duri el trasllat, quedarà suspès el servei de préstec interbibliotecari. Tan bon punt la biblioteca obri les seves portes al seu propi edifici, es reprendrà aquest servei.

Renovació a fons

Les obres de reforma de la Biblioteca Sant Agustí, es van iniciar el mes de maig passat. Han tingut un cost d'uns 426.000 euros i s'ha finançant amb una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya, una altra del Pla de Corporacions Municipals de la Diputació de Lleida i amb recursos propis de l’Ajuntament de la Seu.

Una de les principals novetats de la remodelació és que s’ha canviat la ubicació del taulell de la planta baixa, que ara queda just a davant de la porta d'entrada de vidre. A la planta baixa, que esdevé molt més diàfana, s'hi ubicaran unes butaques per tal de poder llegir revistes i diaris, una taula rodona i tres ordinadors d'accés públic (per buscar informació a Internet, consultar l'e-correu o usar els diferents programes d'ofimàtica). Hi haurà també les revistes i diaris, juntament amb una petita part del fons, i s’hi exposaran totes les novetats bibliogràfiques que vagin arribant. També s'hi mostrarà els documents de Pep Albanell, autor de capçalera de la  biblioteca urgellenca.

A la planta baixa també s'ha adaptat el lavabo per persones amb dificultat de mobilitat i les noves portes d'entrada són giratòries. Hi haurà una pantalla LCD que informarà de les properes activitats programades i mostrarà fotografies de les activitats fetes a la biblioteca. També hi ha quedat ubicat el despatx de direcció.

Pel que fa al pati, s'hi ha adequat la rampa d'accés de la porta del carrer i se n’ha afegit una per poder accedir a l'absis, on fins ara només hi havia escales,. La planta soterrània (cripta) continuarà tancada al públic. Una part acollirà la de la documentació d'arxiu, una sala pel personal i magatzem de material de neteja.

A la primera planta hi haurà la major part del fons de coneixements d'adults, les novel·les i els DVD i els CD. També disposarà d’espais de lectura formal i informal.

La segona planta de la biblioteca s’ha reformat per complet per acollir la nova àrea infantil amb una sala més gran i permetrà crear espais nous, sobretot per a nadons. El mobiliari estarà adaptat per nens i nenes i s’oferirà també espais de lectura formal i informal.

Pel que fa a la tercera planta, s'ha ampliat creant dos espais nous de treball en grup, espai molt demanat pels joves, amb 18 nous llocs de consulta o estudi, reconvertint una part de l'actual magatzem de documents d'arxiu. També s'hi ha creat l’espai jove, que acollirà, a part de la novel·la juvenil, documents d'interès sobre sexualitat, LGTBI, assetjament, economia, filosofia i noves tecnologies, entre d’altres matèries. Aquesta tercera planta també acollirà la resta de documents de coneixements d'adults.

La sala polivalent també s'ha adaptat a les necessitats que ja té la biblioteca des de fa temps, amb pantalla i projector fixos, i s'adaptarà la il·luminació per a tot tipus d'activitats de difusió de la lectura i la cultura en general. El fons de col·lecció local (temàtica i autors de la comarca) i de reserva continuaran en aquesta planta.

Una millora important d'aquesta reforma és la nova climatització de tots els espais, amb el sistema d'aerotèrmia i la instal·lació d'una quarantena de plaques solars per millorar considerablement l'eficiència energètica de l'edifici.

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell va obrir les portes l’any 1995 i, per tant, l’any passat va celebrar 25 anys. A banda de ser el centre de lectura de referència per a veïns tant de la ciutat com de tot l'Alt Urgell, el centre treballa amb diverses entitats, especialment amb els centres escolars.

Mostrar formulari de contacte