Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La bodega Castell d'Encús col·labora amb l'Estació Biològica del Pallars Jussà

La bodega Castell d'Encús col·labora amb l'Estació Biològica del Pallars Jussà

La finca de Talarn vol posar en valor el conreu de vinya respectuós amb el medi
11/04/2012 12:22

La bodega Castell d'Encús i l'Estació Biològica del Pallars Jussà han signat un acord de custòdia del territori per la conservació i la divulgació de la biodiversitat en aquesta explotació vitivinícola del Pirineu.

Segons ha explicat el responsable de l'Estació Biològica, Jordi Castilló, el pacte preveu actuacions tant a la part agrícola com a les 70 hectàrees forestals del seu entorn, amb la instal·lació de caixes niu per a ocells i ratpenats, aclarida de pinedes, instal·lació d'abeuradors per la fauna o seguiment d'espècies bioindicadores (ocells i papallones).

A més a més, es vol divulgar i posar en valor el paper de les vinyes d'alçada on s'hi duu a terme un maneig molt respectuós amb el medi per a la conservació del patrimoni.

La finca de Castell d'Encús està situada al municipi de Talarn, entre els 800 i els 1.000 metres d'altitud, enmig de la serra de Costa Ampla. Tot i ser al Pirineu, es tracta d'un espai natural de marcat caràcter mediterrani, per la qual cosa s'hi ha implantat 23 hectàrees de vinya en antics bancals.

Mostrar formulari de contacte