Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La bossa d'ajuts genera divisió al ple del Consell Comarcal

La bossa d'ajuts genera divisió al ple del Consell Comarcal

El PSC-Progrés considera insuficient la previsió de 20.000 euros per a demandes socials L’equip de govern justifica la quantitat per l’informe tècnic i indica que es pot incrementar

Ple del Consell Comarcal
Ple del Consell Comarcal
31/07/2009 09:48

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dijous la nova bossa extraordinària d’ajuts socials. La mesura es va tirar endavant amb el vot a favor dels grups de CiU i ERC.

El PSC-Progrés es va abstenir en considerar la mesura insuficient. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va justificar el vot adduint que no poden votar en contra de nous ajuts per a demandes socials, però que tampoc no hi poden votar a favor perquè la quantitat prevista pel Consell, uns 20.000 euros (15.000 de l'ens comarcal i 5.000 a càrrec dels ajuntaments), suposa “cremar etapes i cremar els tècnics, que fan una bona feina però no disposen dels recursos necessaris per respondre a les demandes de la pitjor crisi dels darrers anys”. En aquest sentit, va proposar que s’hi incorporés romanents d’inversions no executades per l’ens.

Ordeig també va criticar que l’oposició s’assabentés de la iniciativa “per la premsa i pels alcaldes” i que a la nota que es va publicar dilluns passat no es detallés la quantitat econòmica, que considera que “no s’aguanta per enlloc” si es compara amb el pressupost total del Consell.

El president comarcal, Jesús Fierro, va respondre que la xifra de 20.000 euros és la que van proposar a l’equip de govern els tècnics de Serveis Socials, i que “això no vol dir que no s’hi posi més diners posteriorment”. Segons Fierro, la quantitat es podria incrementar a mesura que evolucioni el nou pla d’ajuts.

El dirigent comarcal considera important que s’hagi aprovat ara la proposta per accelerar els tràmits, ja que en cas contrari s’hauria d’haver esperat al proper ple, que no és fins a l’octubre vinent. Fierro es va mostrar convençut que es podrà trobar un apropament de posicions entre equip de govern i oposició, ja que creu que amb aquest tema “no hem de fer política” sinó ajudar de manera pràctica a les famílies que ara ho necessiten.

De la seva part, el gerent del nou Consorci d’Atenció a les Persones, José Maria Cequiel, va assegurar que en aquests ajuts es donarà cobertura a “situacions d’emergència”, com ara les de famílies que no poden pagar els rebuts de llum i aigua o bé el lloguer del pis.

Al darrer ple del Consell abans de la pausa d’agost, també es va aprovar l’addenda del conveni amb el Departament català d’Educació per al curs 2009-10. Paral.lelament, es va acordar el reglament regulador del servei de transport i menjador escolar obligatori. L’ordre del dia també incloïa l’aprovació del conveni amb l’Institut Català de les Dones per disposar d’un Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Mostrar formulari de contacte