Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La botiga de segona mà 'Grapats', present a la plaça de les Monges

La botiga de segona mà 'Grapats', present a la plaça de les Monges

L'establiment ven aquest dimarts roba reutilitzada a l'estand que la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha instal.lat al centre de la Seu El projecte ecològic i social de Caritas se suma a la Setmana Europea de Reducció de Residus
Grapats - Rober
22/11/2011 10:35

La botiga de roba de segona mà 'Grapats', promoguda per Caritas, és present aquest dimarts a l'espai de sensibilització envers el reciclatge i la sostenibilitat que la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet ha instal.lat a la plaça de les Monges de la Seu d’Urgell.

Caritas vol mostrar així a la població de l’Alt Urgell el seu projecte ecològic i social, a través del qual es recupera roba i se li dóna un nou ús. "Les peces de vestir passen de ser elements de rebuig a ser productes útils", s'indica des de l'entitat solidària.

'Grapats' fa la gestió de la recollida de la roba que rep. En primer lloc, la tria. Posteriorment, l'adequa a través d’un taller de bugaderia. Finalment, duu a terme la venda a la botiga Grapats. "Grapats redueix el residu tèxtil, un sector que deriva cap al col·lapse residual, a causa de les modes de consum i l’abaratiment dels preus", s'assenyala. En aquest sentit, Caritas aconsellar pensar-s'ho a l'hora de  comprar peces de vestir: "No és només un acte de consum de tipus privat, sinó també és un acte moral, que afecta a tota la nostra societat".

El projecte pretén ser "l’expressió d’una visió i dels valors de la nostra entitat, del compromís de Caritas amb els més febles, a més d'una alternativa ecològica i social". L'entitat especifica: "El concepte de feblesa també es refereix al medi ambient".

Mostrar formulari de contacte