Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La C-14 i l'N-260, entre les deu carreteres amb més accidents greus a Catalunya

La C-14 i l'N-260, entre les deu carreteres amb més accidents greus a Catalunya

El primer semestre de l'any les dues vies sumen 7 morts i 21 ferits de gravetat. Jordi Jané adverteix de l'augment de sinistres per distraccions i anuncia més sancions contra l'ús del mòbil al volant

Cues per un accident a la recta de Montferrer, a l'N-260 (foto: Montse Colell)
Cues per un accident a la recta de Montferrer, a l'N-260 (foto: Montse Colell)
01/08/2015 19:55

La carretera C-14 i l'N-260 (Eix Pirinenc) es troben entre les deu vies amb més accidents greus a Catalunya durant el primer semestre del 2015, segons el balanç que presentat el conseller d'Interior, Jordi Jané. Les dades assenyalen un repunt de la sinistralitat a la xarxa viària catalana durant aquest començament d'any.

Concretament, la C-14 ocupa el quart lloc en nombre de víctimes mortals, amb 5, i també hi ha hagut 8 ferits greus. De la seva part, a la Nacional 260 hi ha hagut dos accidents mortals i s'hi ha comptabilitzat 13 ferits de gravetat, la cinquena xifra més alta. Alguns d'aquests sinistres s'han produït a l'Alt Urgell i han augmentat aquells en què hi ha implicats motoristes.

El pitjor balanç correspon a una altra via que depèn de l'Estat, l'N-340, on aquest primer semestre de l'any hi ha hagut 30 víctimes (12 morts i 18 ferits greus). També figuren a la llista l'autovia de Lleida A-2 (18), l'AP-7 (28), l'N-II (19), l'N-240 (9), la C-32 (20), la C-55 (12) i la C-31 (6). L'AP-7, tot i ser de peatge, és la via amb més ferits greus, amb 23 en total.

Al conjunt de les carreteres, hi ha hagut 81 víctimes mortals (9 més que al primer semestre del 2014) i 428 ferits greus (39 més que els 389 del 2014).

Jordi Jané ha focalitzat el repunt a la demarcació de Tarragona on s'han mort 11 persones més, i Lleida, amb 7 més . Jané, a més a més, ha estat molt crític amb els "conductors distrets", als quals ha declarat la guerra. Així, ha advertitat que augmentaran els controls i les sancions contra aquells que agafen el telèfon, consulten internet o bé envien missatges mentre condueixen. Entre les causes dels accidents mortals d'enguany, un 23% han estat per falta d'atenció.

Preocupa especialment el fenomen del 'Whatsapp' ja que els conductors "no només llegeixen els missatges que els arriben sinó que inclús els responen", ha exclamat Jané amb vehemència, que compara aquestes accions amb el fet de conduir begut.

Per això Interior ha iniciat una campanya publicitària amb anuncis que criden l'atenció precisament sobre aquestes accions contraindicades amb la seguretat.

Jané, d'altra banda, ha tornat a demanar a l'Estat que actuï per solucionar la "gravíssima" situació que es viu amb la N-340 al seu pas per Tarragona i, concretament, per Terres de l'Ebre. A banda de reclamar que es construeixin els trams "eternament pendents" de l'A-7, "tot i que ja estan pressupostats", el conseller vol treure els camions de l'N-340.

Mostrar formulari de contacte