Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Cambra de Comerç d'Andorra encomana un estudi sobre un possible aeroport al Principat

La Cambra de Comerç d'Andorra encomana un estudi sobre un possible aeroport al Principat

La idea la impulsa el nou president de l'ens, Miquel Armengol. El Govern ho condiciona a que no calgui cap inversió i creu que les necessitats del país les pot cobrir la Seu d'Urgell amb l'aproximació amb GPS

Aeroport Andorra-la Seu
Aeroport Andorra-la Seu
14/06/2018 11:55

La Cambra de Comerç d'Andorra ha encomanat un estudi per avaluar si és viable instal·lar un aeroport dins el país. L'encàrrec el durà a terme una empresa francesa especialitzada i es farà de manera progressiva. Així, si la primera part sobre la ubicació no surt bé, ja no es passarà a la segona, que correspon a l'impacte sonor.

El president de la Cambra, Miquel Armengol, ja va defensar, el mateix dia que va prendre possessió, la necessitat que el Principat comptés amb aquesta infraestructura perquè, segons el seu punt de vista, l'aeroport Andorra-la Seu "no cobreix les necessitats del país". Segons informa l'ACN, el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) ha publicat aquest dimecres el certificat d'acords del ple de la Cambra de Comerç del 30 de maig.

Pendents del sistema amb GPS

La decisió de la Cambra ha estat ben rebuda pel Govern andorrà, segons ha dit aquest dimecres el ministre Jordi Cinca. Tot i això, Cinca ha advertit a l'ens empresarial que acceptarien el projecte sempre i quan "segueixi la línia d'un estudi" i "no comporti cap inversió sobre el terreny". El portaveu del Govern ha recordat que Miquel Armengol "ha abanderat sempre aquesta idea".

Tot i això, el ministre de Turisme andorrà, Francesc Camp, es mostra més escèptic i creu que les "necessitats" a les quals al·ludeix Armengol ja quedaran cobertes a curt termini, quan l'aeroport de la Seu disposi del sistema d'aterratge amb GPS per permetre el trànsit d'avions comercials en condicions meteorològiques adverses.

Mostrar formulari de contacte