Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La campanya continua amb propostes d'aparcament i serveis socials

La campanya continua amb propostes d'aparcament i serveis socials

El PSC-Progrés promet reduir la zona blava de 180 places a la part de l'Eixample més aïllada del centre ERC defensa el bon funcionament del Consorci d'Atenció i proposa ampliar ajuts de dependència ICV vol que la Seu s'adhereixi al pacte municipal per la lluita contra el canvi climàtic
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
18/05/2011 18:05

En una jornada marcada pel debat a RàdioSeu, els principals partits no han deixat de banda els actes de campanya, amb noves propostes sobre temes com ara aparcament i serveis socials.

PSC-Progrés

El PSC-Progrés promet reduir un 30% la zona blava. El grup socialista preveu tornar a fer gratuïtes unes 180 places de pagament a l'eixample urbà, concretament les més allunyades del centre històric.

El candidat a l'alcaldia, Òscar Ordeig, assegura que no hi ha cap estudi tècnic que avalés i justifiqués l'ampliació de la zona blava ara fa quatre anys. En aquest sentit, Ordeig recorda que hi ha algunes places que quasi sempre estan buides en hores de pagament. Progrés proposa fer un estudi tècnic que avali la reducció de l'espai i les bonificacions als veïns. Això comportarà també la renegociació del contracte amb l’empresa adjudicatària.

Progrés considera que cal mantenir la zona blava únicament als carrers més comercials i concorreguts per facilitar que els clients dels comerços pugin aparcar.

Amb relació als impostos, Ordeig ha al.ludit novament a l'augment del 30% en les principals taxes durant els darrers anys i ha promès no revisar el cadastre.

ERC

La número 2 d’Esquerra, Mireia Pellicer, ha defensat que el Consorci d’Atenció a les Persones ha ajudat a agilitzar els serveis socials i garantir-ne l’accés universal.

Pellicer ha proposat la potenciació del treball voluntari dels beneficiaris d’ajuts, en activitats organitzades per l’Ajuntament o per entitats locals. Segons ERC, això ajudaria a trencar l’estigma que pateixen molts dels usuaris dels serveis socials.

Mireia Pellicer també vol l’ampliació del servei d’ajuda domiciliaria a dependències per malaltia o accident. D’altres propostes són la ubicació d’un centre de referència per atendre víctimes de la violència de gènere, bàsicament per a dones amb fills al seu càrrec. Esquerra també centra l’atenció en els col.lectius amb risc d’exclusió social.

ICV

ICV proposa que la Seu s'adhereixi al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per la lluita contra el canvi climàtic. Això s'hauria de traduir en una reducció del 20% en emissions de CO2 i l'aposta per la biomassa com a energia per al polígon.

Antoni Viñals també proposa sistemes d'autoconsum a les indústries i fer més campanyes de sensibilització ambiental.

Mostrar formulari de contacte