Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La campanya de recollida de joguines a la Seu i l'Alt Urgell ha beneficiat 148 infants

La campanya de recollida de joguines a la Seu i l'Alt Urgell ha beneficiat 148 infants

Enguany s'ha doblat el nombre de joguines rebudes, que ha estat de 828, i ha augmentat fins al 55% el percentatge d'aprofitament. En l'acció hi han pres part diversos clubs esportius, associacions i institucions de la comarca
Campanya de recollida de joguines, al Poliesportiu de la Seu
15/01/2020 10:40

La campanya conjunta de recollida de joguines d'aquest Nadal a la Seu i l'Alt Urgell s'ha tancat amb un notable increment respecte de l'any anterior: se n'ha rebut 828, mentre que al 2018 van ser 369. A més a més, també ha augmentat el percentatge de joguines aprofitables, que ha passat del 40% de l'edició anterior al 55% d'aquesta.

L'acció, sota el lema 'El món és màgic si tots els infants tenen joguines', es va dur a terme del 14 al 22 de desembre i hi han unit esforços l'AE Sedis Bàsquet, el CHPA Cadí, l'EDFOR, l'Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, el Consorci d’Atenció de les Persones (CAPAU) i Càritas Urgell. El procés de selecció i donació de les joguines es va tancar el 3 de gener passat a la botiga Grapats Encants i als punts de recollida, situats al Palau d’Esports, el Poliesportiu Municipal, Càritas, Associació d’Hostaleria i Caser Residencial.

Des de Càritas han informat que enguany s'han beneficiat de la campanya un total de 148 infants de l'Alt Urgell i el Pirineu, dels quals 83 són de la Seu. Des d'aquesta entitat valoren que "s’ha millorat l’experiència dels infants, tot incrementant la qualitat i quantitat de les joguines recollides" i ajudant als Reis d'Orient a portar les joguines a tots els nens i nenes. També s'ha facilitat als més menuts que fessin arribar la seva carta a Ses Magestats, amb la col·laboració d'alumnes del Col·legi La Salle, que han fet de "patges voluntaris".

El canvi de sistema de triatge i de lliurament de les joguines, expliquen des de Grapats Encants, "ha donat valor i dignitat a la seva distribució", perquè la campanya, a banda de la solidaritat, aposta per "la sostenibilitat social i l’ambiental, tot fent pedagogia entre les generacions més joves sobre la reutilització i la transferència dels objectes i valors, deixant de banda, el concepte vell”.

En xifres totals, de les 828 joguines rebudes, han resultat aprofitables 457 i se n’han llençat 371. S’han donat 230 joguines, de les quals 156 han estat per a infants de la Seu. La resta de joguines han estat entregades, a través del Centre Obert de la Seu d’Urgell, a les delegacions de Càritas d'Urgell a Balaguer, Puigcerdà i Vielha o bé a famílies ateses pel Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.

Càritas ha agraït la implicació de les famílies, el paper dels voluntaris i treballadors de les entitats participants i "especialment als infants i joves que amb la seva aportació i solidaritat han fet possible que aquesta campanya hagi obtingut el resultat que perseguíem: que el món resultés màgic per a tots els infants el dia de Reis".

Mostrar formulari de contacte