Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La campanya de vacunació contra la grip començarà a la Seu el mes d'octubre

La campanya de vacunació contra la grip començarà a la Seu el mes d'octubre

La pròxima setmana està previst que el departament de Salut faci arribar les vacunes
Centre d'Atenció Primària de la Seu
18/09/2007 18:06

El mes d’octubre començarà la campanya de vacunació antigripal al Centre d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell. La pròxima setmana està previst que el departament de Salut faci arribar les vacunes, tot i que encara no es pot assenyalar amb exactitud l’inici de la programació de les visites. Així ho ha indicat el director del C.A.P urgellenc, José Maria Palacín, que ha afegit que 'un cop es rebi el material mèdic també s’establirà el calendari de vacunació als consultoris locals'.

La campanya contra la grip s’adreça a persones majors de seixanta anys, malalts crònics o amb malalties cardiovasculars, i persones o grups que poden transmetre la grip a persones d’alt risc, com per exemple personal mèdic o treballadors de residències geriàtriques. La campanya antigripal també inclou en el llistat de vacunació les persones que realitzen serveis essencials per a la comunitat, com és el cas de professors, per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals.

A Catalunya la grip arriba generalment entre els mesos de desembre i gener. S'estima que cada any afecta el 10-20% de la població i que aproximadament el 25% dels processos febrils aguts que es produeixen durant la temporada gripal podrien ser provocats pel virus.

L’objectiu de salut de la campanya, d’acord amb el Pla de salut de Catalunya, és reduir la mortalitat per grip, malaltia infecciosa aguda de l’aparell respiratori i pneumònia en un 10% entre la població més gran de 60 anys. Palacín ha indicat que l'eficàcia de la vacuna és evident 'per evitar el contagi massiu i per immunitzar part de la població'.

Es recomana que tota la població que s’hagi de vacunar ho faci entre l’1 d’octubre i el 30 de novembre, de manera que quan s’iniciï la temporada gripal estigui ja immunitzada. Si una persona amb indicació per vacunar-se no s’ha vacunat durant els mesos d’octubre i novembre ho podrà fer fins que acabi l’estació gripal.

Mostrar formulari de contacte