Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La campanya 'Dona, tens dret a viure sense violència' arriba al Pirineu

La campanya 'Dona, tens dret a viure sense violència' arriba al Pirineu

Interior ha distribuït 15.000 cartells en ambulatoris, punts d’Informació juvenil, entitats de dones, ajuntaments i comissaries La iniciativa vol donar a conèixer la tasca policial d’ajuda i protecció a les dones que pateixen violència masclista
Campanya contra violència masclista
30/04/2009 17:46

La directora del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, Alba Garcia, acompanyada del director dels serveis territorials del departament d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, i del cap de la Regió Policial Pirineu Occidental de la Policia dels Mossos d’Esquadra, Ramon Calsina, ha presentat aquest dijous a La Seu d'Urgell la campanya de difusió Dona, tens dret a viure sense violència, per donar a conèixer el treball que fan els Mossos d’Esquadra per ajudar les dones que pateixen violència masclista.

La campanya és un mitjà per informar de la disposició i preparació dels Mossos d’Esquadra, amb agents especialitzats als Grups d’Atenció a la Víctima que hi ha a totes les comissaries, per atendre totes les dones que pateixen agressions. L'objectiu és arribar a la població mitjançant 15.000 cartells que es distribuiran als instituts d’ensenyament, als punts d’informació juvenil, als centres d’assistència primària, a les comissaries i als ajuntaments

La iniciativa està emmarcada dins el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. Aquest programa lidera les actuacions estratègiques en el marc de la seguretat pública per a l’abordatge integral del fenomen de la violència masclista i, per aquesta raó, desenvolupa actuacions per assolir amb criteris d’excel•lència un model d’atenció policial a les dones que pateixen violència masclista a Catalunya.

El Programa de Seguretat contra la Violència Masclista promou l’estandardització a tot el territori català del model d’atenció a les dones que pateixen situacions de violència masclista. La campanya pretén ser una iniciativa que doni a conèixer aquest model a tota la ciutadania.

El cartell  s’ha fet arribar a les 91 comissaries dels Mossos d’Esquadra i també es fa una difusió als diferents àmbits que configuren la xarxa social: centres d’atenció primària, instituts d’ensenyament, centres de formació ocupacional, ajuntaments, serveis socials, punts d’informació juvenil, associacions de dones, centres cívics, entre d'altres.

Aquesta elevada difusió, respon a la concepció transversal en la lluita contra la violència vers les dones on s’implica tots els operadors que configuren la xarxa social per a poder donar una resposta coordinada i eficaç en els casos de violència masclista.

Els cartells (amb dues mides DINA 3 i 64 x 42 ) inclouen una fotografia d’una dona jove acompanyada pel braç d’una mossa d’esquadra i en ell es poden llegir els eslògans: “Dona, tens dret a viure sense violència” i “Confia en nosaltres. Volem ajudar-te, podem protegir-te”.