La Càtedra de Pensament Cristià analitza les llums i ombres de la Intel·ligència Artificial
La jornada d'aquest dissabte, al Seminari de la Seu d'Urgell, compta amb les intervencions dels doctors Francesc Torralba, Rosa Maria Alsina i Ricard Mejía. S'hi parlarà de les implicacions ètiques, filosòfiques i teològiques que té la IA
El Bisbat d’Urgell organitza aquest dissabte un conjunt de xerrades sobre la Intel·ligència Artificial, en el marc de la Càtedra de Pensament Cristià, que arriba a la 21ena edició. L'activitat es farà a la Sala d’Actes del Seminari Diocesà de la Seu d'Urgell, entre les 11 del matí i les 6 de la tarda.
La jornada, presidida per l'arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives, és coordinada novament pel doctor Francesc Torralba, director de la Càtedra de Pensament Cristià. A més de Torralba, també hi intervindran dos especialistes en la qüestió: la doctora Rosa Maria Alsina, professora del Campus La Salle (Universitat Ramon Llull); i el doctor Ricard Mejía, secretari de la facultat de filosofia de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, també vinculat a la URL.
Els tres ponents reflexionaran sobre les "llums i ombres" de la Intel·ligència Artificial (IA), tot explorant les seves implicacions ètiques, filosòfiques i teològiques. Seguint la filosofia que ha animat des de la seva creació aquesta jornada d’estudi i reflexió, es fa a la societat una proposta de pensament sobre un tema de gran actualitat que afecta les persones i la seva integritat, i vol fer-ho sota la llum dels valors cristians.
L’acceleració que suposa l’aplicació de la tecnologia en la vida quotidiana i la integració de la IA en diverses àrees de la societat i en les tasques diàries de la ciutadania, afirmen des del Bisbat, "fan urgent abordar les qüestions ètiques i morals que aquesta nova era tecnològica planteja".