Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CE vol que França "prengui mesures que assegurin la presència d'óssos als Pirineus"

La CE vol que França "prengui mesures que assegurin la presència d'óssos als Pirineus"

09/12/2009 11:20

La portaveu europea de Medi Ambient, Barbara Hellferich, ha explicat aquest dimarts en declaracions a l'ACN que la Comissió Europea espera que França "prengui mesures que assegurin la presència d'óssos bruns als Pirineus". Tot i que Hellferich ha volgut deixat clar que és el propi estat qui ha de decidir com fer-ho, a través de mesures com la repoblació dels Pirineus amb óssos d'altres zones o la prevenció amb els caçadors perquè no hi hagi incidents com els que hi ha hagut en el passat, també ha afirmat que es reunirà amb el govern francès per avaluar si aplica "adequadament" la directiva europea que garanteix la conservació dels hàbitats.

"Sabem que és important per a la biodiversitat no perdre els óssos dels Pirineus, una espècie que hi és nativa; si no, seria perdre part de la nostra herència", ha sentenciat Hellferich. Per aquest motiu, el 10 de febrer de l'any que ve la Comissió Europea es reunirà amb el govern francès per avaluar si les mesures que proposa són "suficients" per assegurar el futur de l'ós bru a la serralada.

Tot i que diverses organitzacions ecologistes han demanat a la Comissió Europea que reclami l'alliberament de més exemplars per garantir el futur de l'espècie als Pirineus, Hellferich ha volgut insistir que "és l'estat membre qui coneix millor el territori i, per tant, qui coneix l'especificitat de les mesures que cal dur a terme".

'Som conscients que la supervivència dels óssos continua amenaçada, ja que la població ha disminuït i ja no hi ha femelles', ha afirmat Hellferich. Segons l'experta, la situació de l'ós bru als Pirineus ha empitjorat en els últims anys: després que el govern francès introduís cinc exemplars procedents d'Eslovènia l'any 2006, la població estimada d'óssos bruns a tota la serralada era de 15 exemplars l'any 2007 i disminuïa a 13 el 2008. És per això que la CE compta amb la Directiva d'Hàbitats, que inclou la protecció tant dels espais naturals com de les espècies animals. En total, la directiva protegeix més de 1.000 espècies de plantes i animals que estan en perill. L'ós bru apareix al llistat com un dels animals que compten amb un nivell de protecció "estricte".

Mostrar formulari de contacte