Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Cerdanya assoleix una mitjana de participació del 28% als darrers referèndums sobre la independència

La Cerdanya assoleix una mitjana de participació del 28% als darrers referèndums sobre la independència

Al Baix Pallars la participació ha estat del 33%
21/06/2010 12:16

El sí ha guanyat en el referèndum sobre la independència al municipi de Baix Pallars (Pallars Sobirà) amb un total de 106 vots emesos, xifra que representa el 89% del total de vots. El 'no' ha obtingut 5 vots (4,3%) i vots en blanc n'hi ha hagut 8 (6,725). Un total de 119 persones han votat, entre els quals 7 extracomunitaris. En aquest municipi cap menor d'edat ha dipositat el seu vot.

La participació que ha registrat Baix Pallars ha estat del 33,05%. Joan Font, coordinador de la consulta a Baix Pallars, s'ha mostrat satisfet pels resultats aconseguits i ha dit que la feina d'anar casa per casa explicant la consulta ha tingut el seu resultat 'amb una participació molt positiva'. El municipi de Baix Pallars té 28 nuclis de població.

A la Cerdanya, Bellver va aprofitar la consulta per celebrar una festa popular que va tenir l'acte central en un dinar popular a base d'arròs de muntanya. Un centenar de votants van compartir taula al Centre Cívic de les Escoles Velles mentre, en comptagotes, els veïns anaven passant per l'urna. Al final de la jornada la participació a Bellver va assolir el 20,5%, la qual cosa va suposar 401 votants. El resultat va ser de 93% pel 'Sí' a que Catalunya se separi de l'estat espanyol.

A la resta de la Cerdanya també van votar per l'autodeterminació Guils de Cerdanya, que amb 102 votants va assolir una participació del 24,4% que van fer guanyar el 'Sí' amb el 87% dels vots; Lles de Cerdanya, que va atraure 91 electors que van configurar una participació del 37,6% que van fer guanyar el 'Sí amb el 97,8%; i Urús, on el 29,7% del cens va anar a votar per fer guanyar le independència amb el 90,9% dels vots. Els quatre pobles van assolir una mitjana de participació del 28%.

Mostrar formulari de contacte