Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Cerdanya es mobilitza contra l'anunci de retallades a les escoles rurals

La Cerdanya es mobilitza contra l'anunci de retallades a les escoles rurals

24/05/2010 18:11

Les escoles rurals de la Cerdanya s'han començat a mobilitzar contra la retallada de plantilles i de recursos que els ha anunciat el Departament d'Educació. La protesta ha rebut el suport de tota la comunitat docent de la comarca.

De moment es vol negociar amb Educació, però si aquesta via no dóna resultats, pares, professors i ajuntaments es manifestaran, segons es va acordar en una reunió a l'escola de Ger. La trobada es feia gairebé coincidint amb la visita del conseller Ernest Maragall a la Seu, en la qual va sortir al pas de les acusacions de la comunitat educativa tot prometent que no hi haurà retallades.

El decret que la Generalitat ha donat a conèixer suposaria perdre quatre professionals en àmbits com educació especial i idiomes. Segons els mestres, la mesura afecta directament l'esperit de les escoles rurals, basat en un programa educatiu compartit entre centres de diferents municipis. Amb el nou plantejament, temen que es limitaran a ser "escoles que comparteixen un professor itinerant".

De moment, l'escola rural de la comarca, model que comparteixen vuit dels 17 pobles, han aconseguit implicar no tan sols els seus ajuntaments sinó que també les escoles grans i l'institut de Puigcerdà.

Actualment formen part de les ZER Montellà, Martinet, Lles, Prullans, Prats, Bolvir, Ger i Llívia, que sumen 142 alumnes.

Mostrar formulari de contacte