Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Cerdanya potencia la incorporació de les dones al ciclisme

La Cerdanya potencia la incorporació de les dones al ciclisme

La comarca estrena una senyalització "feminitzada" per incorporar les ciclistes "a l'imaginari col·lectiu". Els rètols se situaran en diversos ports de muntanya de la vall

Presentació de la senyalització per potenciar el ciclisme femení a la Cerdanya (Foto: DdL)
Presentació de la senyalització per potenciar el ciclisme femení a la Cerdanya (Foto: DdL)
28/07/2022 17:43

La Cerdanya "feminitzarà" la senyalització de 13 ports de muntanya en els quals s'hi practica ciclisme en carretera. El Consell Comarcal de la Cerdanya, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de la Direcció General de Turisme i el Departament d'Igualtat de la Diputació de Lleida, incorporaran un rètol, a cadascuna de les rutes de la comarca, que contenen la imatge d'una dona practicant aquest esport, amb la voluntat, afirmen, de "donar més visibilitat al gènere femení".

Concretament, els trams de carretera senyalitzats amb aquests nous indicatius són del poble d'Aransa a l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa, de Bolvir a l'estació de Guils-Fontanera, de Martinet a Estana, de Bellver a Talltendre, de Prullans a Viliella i Lles, de Ger a Niula, de la cruïlla de l'N-260 a Bellver fins a Éller, de Ger a Meranges, d'Alp al Coll de la Creueta (per la Molina), de Martinet a Lles, d'Alp a l'estació d’esquí de La Molina (passant per Masella), i d'Urtx a la Collada de Toses a Masella (passant per Urtx).

La diputada d'Igualtat de la Diputació de Lleida, Helena Martínez, ha participat a la presentació i ha dit accions com aquesta "posen en valor les dones" i "reivindiquen també la seva presència en la pràctica de l'esport". Martínez ha felicitat el Consell Comarcal per aquesta iniciativa i per "la bona feina que fa la comarca en favor de la igualtat i de l'empara de dones i infants en situació de risc o vulnerabilitat". A la presentació també hi ha assistit Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà; Isidre Chia, president del Consell Comarcal de la Cerdanya; Mar Quera, regidora de Puigcerdà i consellera d'esports del Consell Comarcal, i Marta Subirà, presidenta d'FGC.

Mostrar formulari de contacte