La cervesera El Gall Negre guanya dues medalles de plata al Barcelona Beer Challenge
El certamen de cerveses més important del sud d'Europa ha reconegut la 'Festbier' i la 'Märzen' elaborades a Arsèguel. Al concurs s'hi havien presentat enguany 245 cerveses de 20 països, amb més de 1.250 referències diferents
La companyia cervesera El Gall Negre, d'Arsèguel, ha guanyat dues medalles de plata al Barcelona Beer Challenge 2020, que enguany ha celebrat la seva 5a edició i que s'engloba en el Barcelona Beer Festival 2020. Aquest certamen internacional català, de fet, és el més important i més gran del sud d’Europa: enguany s'hi havien presentat 245 cerveseres de 20 països diferents, que han donat a conèixer un total de 1.251 cerveses de diferents estils.
Concretament, El Gall Negre ha guanyat les medalles de plata en la categoria Pale Malty European Lager, per la seva ‘Festbier’; i en la categoria Märzen, per la seva cervesa del mateix nom ('Märzen'). Un gran reconeixement tenint en compte que aquesta marca de l'Alt Urgell es va estrenar tot just l'any 2019. A la primera categoria, les altres dues medalles van ser per a cerveseres d'Itàlia: Otus i The Wall. I en la segona, l'or va ser per a una cervesa presentada per la coneguda marca lleidatana San Miguel.
Formació a Baviera
El cerveser Jordi Blasco Jungbauer, responsable d'El Gall Negre, es va formar primer com a cerveser i malter a l’Escola de Cervesers de Munic, i després com a Mestre Cerveser i Mestre Malter a la Doemens Akademie, també a Baviera (Alemanya). En la seva formació ha combinat la part acadèmica amb la part laboral, atès que ha treballat tant en una cervesera industrial i totalment automatitzada com en una de petita, en la qual tots els procesos eren manuals. Allà va agafar experiència en totes les seccions i parts dels processos d'elaboració. Combinar aquestes dues realitats l'ha ajudat molt a "tenir una perspectiva molt amplia del que és la producció de cervesa", explica.
Les cerveses que fa fins ara El Gall Negre són Lagers clàssiques alemanyes: Hell, Märzen, Festbier i Bock. Tot i això, té la perspectiva d’ampliar el ventall de varietats. Les elabora tot seguint la Llei de Puresa alemanya de 1516 i per això fa servir exclusivament aigua, malta, llúpol i llevat, sense cap tipus d’additius.
Jordi Blasco ha valorat el fet que "aquests premis tenen un reconeixement a nivel mundial" i, a més a més, esdevenen "molt importants pel territori, perquè situen l’Alt Urgell en el mapa cerveser internacional".