La cervesera El Gall Negre guanya una Medalla d'Or al Barcelona Beer Challenge 2024
La marca d'Arsèguel triomfa per cinquè any consecutiu al principal certamen cerveser del sud d'Europa, ara amb la màxima distinció de la categoria Märzen&Dunkel Bock. La firma prepara l'obertura d'un local a la Seu d'Urgell
La cervesa El Gall Negre afegeix una nova medalla al seu palmarès des que es va crear la marca, l'any 2019. La firma d'Arsèguel ha guanyat una màxima distinció (Medalla d'Or) al Barcelona Beer Challenge 2024, en la categoria Märzen&Dunkel Bock, per la seva cervesa 'Bock'. D'aquesta manera, la marca de l'Alt Urgell ja suma quatre anys consecutius obtenint premis al certamen cerveser artesà de la capital catalana, que és el més important del sud d'Europa.
El premi el va recollir aquest divendres passat el mestre artesà Jordi Blasco, que ha agraït el nou reconeixement per part del jurat barceloní i el suport de clients, familiars i amics per seguir fent créixer aquest projecte, que treballa tot seguint en la seva elaboració la Llei de Puresa alemanya de 1516.
El Gall Negre va començar a ser present al Barcelona Beer Challenge l'any 2020, pocs mesos després de la seva creació, i en aquesta primera participació ja va guanyar dues medalles de plata, per les cerveses Festbier i Märzen. Al 2021, van repetir la plata per a la Märzen. L'any 2022, van guanyar una altra medalla de plata, per la 'Bock', en la categoria Malty European Lager. En aquella edició hi participaven fins a 215 marques de 15 països diferents, que hi aportaven un total de 1.315 referències, cosa que reflecteix la rellevància d'aquest concurs. I ara fa menys d'un any, el maig de 2023, van guanyar per primer cop un or, per la Märzen, a més d'una altra plata, per la Festbier.
Aquest nou premi arriba en un moment en què El Gall Negre treballa per seguir progressant i consolidant-se. Dins aquest objectiu, ara fa pocs dies els responsables de la marca d'Arsèguel han fet públic que actualment preparen l'obertura d'un local a la Seu d'Urgell, per augmentar així la seva presència a la capital de l'Alt Urgell i la seva visibilitat. Des de la cervesera hi han afegit que ben aviat anunciaran més novetats sobre aquest projecte.
El Barcelona Beer Festival
El concurs d'aquest cap de setmana passat se celebra en el marc del Barcelona Beer Festival, que enguany ha congregat uns 15.000 assistents i s'ha consolidat així com el principal esdeveniment del sud d'Europa en aquest àmbit. Durant el certamen s'ha destacat que el sector segueix creixent a Catalunya, on actualment la indústria de la cervesa artesana genera un volum de negoci d'uns 40 milions d'euros anuals.
Enguany s'ha comptat amb unes 400 referències, de les quals 50 es podien tastar per primera vegada a la capital catalana. Un dels seus elements més icònics és una barra amb 30 assortidors. Paral·lelament s'hi ha celebrat la trobada professional 'Innbrew: The Brewers' Convention'. I com a novetat, s'ha escollit un personatge públic per apadrinar el festival i dedicar-li una cervesa. Enguany ha estat la periodista i presentadora Samanta Villar, per a qui la marca La Pirata, de Súria, ha fet la cervesa 'Agosarada by Samanta Villar', inspirada en la producció de la Baixa Saxònia -una zona minera, com Súria- i amb tocs de taronja i llima en al·lusió a la ciutat natal de la protagonista, València.