Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CGT denuncia ASPID davant del Departament d'Educació per la gestió a la UEC de la Seu

La CGT denuncia ASPID davant del Departament d'Educació per la gestió a la UEC de la Seu

El sindicat, que qüestiona l'acomiadament d'una treballadora, sol·licita a la Generalitat que es resolgui el contracte de concessió del servei educatiu. L'objectiu seria facilitar-ne la municipalització
Membres de la CGT a la delegació del Departament d'Educació a Lleida (Foto: CGT)
02/07/2019 22:50

El sindicat CGT Lleida ha presentat aquest dimarts un escrit al Departament d'Educació en què denuncia "incompliments" del projecte de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) de la Seu d'Urgell per part de l'empresa ASPID. En el document se sol·licita que s'iniciï un expedient administratiu per resoldre el contracte de concessió del servei educatiu, "i així facilitar-ne la municipalització".

Una altra de les peticions de la CGT és que en el cas que la Generalitat hagi autoritzat la supressió d'un professional de la UEC, se'ls faci arribar la resolució. Així mateix, se sol·licita que, si n'existeix el vistiplau, es justifiqui el perquè s'ha adoptat aquesta mesura, "tenint en compte les necessitats de l'alumnat". La sol·licitud es fa arribar després de l'acomiadament d'una treballadora.

Incompliments

La CGT assenyala com a irregularitats que l'espai de la UEC ha estat compartit físicament amb els serveis d’atenció laboral que ofereix la pròpia ASPID, fins i tot en horari lectiu, una situació anòmala "que no seria acceptada en un centre educatiu públic". D'altra banda, es fa incidència en el fet que l'entitat no ha comunicat al Departament els canvis de professionals que s’han anat succeint des del 2016 fins a l’actualitat, així com tampoc les situacions en què la UEC només ha disposat d’un únic professor per poder atendre l’alumnat de forma efectiva.

Des del sindicat també es denuncia que la coordinadora del servei disposa del seu lloc de treball habitual a Lleida i es desplaça únicament a la Seu d’Urgell dues vegades al mes. "No efectua la totalitat de tasques que li correspondrien segons el projecte plantejat per ASPID, ni pot efectuar una coordinació correcta", indica la CGT.

Pel que fa a l'acomiadament, la secció sindical no té coneixement que s’hagi modificat el plec de condicions administratives i que es permeti que hi hagi un únic tutor per garantir les necessitats educatives de l’alumnat de la Seu, després que a la treballadora se li hagi assegurat que no és obligatòria la presència de dos professors. "Considerem que aquest fet és un flagrant incompliment del plec de clàusules de la concessió administrativa, atès que deixa la Unitat d’Escolarització compartida amb un sol tutor a raó de 24 hores setmanals i una tallerista amb un contracte a temps parcial de 10 hores setmanals", es lamenta.

Debat anterior

En data 21 de desembre de 2018, davant de la situació a la UEC, el Ple de la Seu d’Urgell va acordar instar el departament d’Educació a rescindir el contracte amb ASPID en cas de continuar els incompliments de l'entitat. "Per tant, el plenari urgellenc ja va reconèixer que no s'estava respectant el projecte", subratlla la CGT.

El sindicat explica també que el 17 de gener d'enguany, i fruit de la situació existent, es va celebrar una reunió informativa entre els grups municipals, ASPID i el Departament d‘Educació. "En aquesta trobada la contractista es va comprometre verbalment a millorar el servei de la UEC, donar continuïtat als professionals que la integraven i no emprendre cap tipus de represàlia respecte els mateixos", indica el sindicat. Tanmateix, la CGT lamenta que "ASPID no només ha incomplert greument els acords pactats en aquesta reunió, sinó que, acomiadant aquesta treballadora, ha modificat unilateralment el plec de clàusules administratives del contracte de concessió".

Extinció el contracte

L'entitat ASPID nega que hagi acomiadat una treballadora de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) de la Seu d'Urgell, després que el dia anterior el sindicat CGT denunciés presumptes nous incompliments pel que fa a la concessió feta pel Departament d'Educació de la Generalitat per a la prestació d'aquest servei a la capital de l'Alt Urgell.

En un breu comunicat, centrat en l'empleada esmentada, l'associació lleidatana ha assegurat que "d’acord amb el contracte subscrit amb la treballadora, i respectant estrictament el contingut del mateix, s’ha procedit a l'extinció del contracte". En aquest sentit, ASPID hi afegeix que l'acord laboral "estava vinculat exclusivament al curs 2018-2019, i en cap cas al projecte UEC", i afirma que "així consta expressament al document, motiu pel qual, havent finalitzat l’esmentat curs, es procedeix la seva extinció".

 

Mostrar formulari de contacte