Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CHE rectifica i suspèn les expropiacions a Oliana

La CHE rectifica i suspèn les expropiacions a Oliana

Els pagesos havien previst una tractorada de protesta a la C-14, que finalment s'ha desconvocat El col.lectiu denunciava l'incompliment de les promeses fetes per la Confederació en el sentit que no s'inundaria més terres fèrtils
Tractorada a Oliana
05/12/2009 18:37

Per aquest dissabte hi havia convocat un tall de trànsit a la carretera C-14, convocat pels regants d'Oliana. Estava previst que entre vint i vint-i-cinc tractors tallessin la circulació de l'entrada sud a l'Alt Urgell. La protesta venia motivada per les expropiacions forçoses que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) estava tramitant i que havia notificat als pagesos a mitjans de novembre.

La CHE però, ha decidit finalment no expropiar els terrenys, després d'una reunió mantinguda divendres a última hora entre l'alcalde d'Oliana, Antoni Vilaginés i el president de la confederació, Rafael Romeo, segons ha informat l'ACN.

Els terrenys afectats són a la zona de la cua del pantà de Rialb i el seu destí és no ser inundats, perquè el projecte preveu la creació d'un mur i l'elevació d'aquests terrenys. La CHE té previst, però, pel proper any, omplir a la cota màxima almenys durant dos mesos i aquest mur encara no estarà construït, amb la qual cosa es preveu que aquests terrenys s'inundin temporalment. Per aquest motiu la CHE volia efectuar aquestes expropiacions temporals a les quals els pagesos s'oposaven.

Els pagesos demanaven una inundació temporal d'aquests terrenys -unes trenta hectàrees-mentre no es realitzin les mesures de protecció de l'Horta, i al haver-los concedit la petició, s'han fet enrere en la seva protesta. El que sí han fet, en canvi, ha estat redactar un document en el que queda constància escrita del compromís al qual van arribar l'alcalde i el president de la CHE, document que ha signat Vilaginés.

Mostrar formulari de contacte