Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Colla Gegantera de la Seu assisteix a la Trobada nacional de Capgrossos

La Colla Gegantera de la Seu assisteix a la Trobada nacional de Capgrossos

La celebració, una de les més importants del calendari anual, s'ha fet aquest cap de setmana a Juneda L'aplec ha comptat amb 43 colles d'arreu de Catalunya  

Colla Gegantera - Trobada capgrossos 2010
Colla Gegantera - Trobada capgrossos 2010
05/07/2010 10:38

Juneda ha acollit aquest cap de setmana la Trobada nacional de Capgrossos, en la qual hi ha participat la Colla Gegantera de la Seu d'Urgell. L'acte central va comptar amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert; l’alcalde de Juneda, Antoni Villas; del Síndic d’Aran, Francesc Boya; així com d’altres autoritats com l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.

La trobada va aplegar 43 colles i va incloure un homenatge als grups de Capellades, Argentona, Esplugues de Llobregat, Manresa i Alcarràs. També s'hi va fer l’estrena de “Ball Sinofoslosol”, a càrrec de dos capgrossos de Juneda: “Si no fos” i “Sol solet”. L'acte va finalitzar amb el parlament de Jordi Montané Clarisó, president de l’Associació La Roca Fumada, de Juneda, entitat organitzadora de la trobada.

Dissabte també es inaugurar el monument a la 6a Trobada Nacional de Capgrossos, creat per Frederic Simó, artesà de forja de Juneda. La figura representa dues formes en mitja lluna enllaçades, que simbolitzen els capgrossos. El monument incorpora una font amb aigua morta que llisca per l’escultura “abraçant” els capgrossos.

Aquesta trobada és una de les més destacades del calendari anual, juntament amb les de “Ciutat Gegantera de Catalunya” (que acollirà la Seu l'any que ve), la “Fira del Món Geganter” o la “Trobada de Gegants d’Escola”. Es tracta d’una festa bianual que neix l’any 2000 a partir de la proposta de la colla dels Capgrossos de Capellades i instaurada per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte