Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Comissió pels Jocs d'Hivern del 2022 es constituirà el 13 d'abril

La Comissió pels Jocs d'Hivern del 2022 es constituirà el 13 d'abril

L'òrgan unirà totes les institucions implicades en la candidatura olímpica Entre els seus membres hi ha els alcaldes de la Seu, Puigcerdà i Tremp, el síndic d'Aran i el president de la FCEH
29/12/2010 12:40

La Comissió de Seguiment Institucional de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2022 es constituirà el dia 13 d'abril vinent. Aquest òrgan serà l'encarregat de dirigir i donar el vistiplau a tota la feina que desenvolupi l'Oficina Tècnica.

La Comissió estarà formada per representants de l'Ajuntament, la Generalitat, institucions vinculades al territori i agents econòmics i esportius vinculats al projecte. És el primer pas que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, fa per donar oficialitat a la candidatura.

Entre els membres de la comissió hi haurà els alcaldes de les principals poblacions del Pirineu: Albert Batalla (la Seu d'Urgell), Joan Planella (Puigcerdà) i Víctor Orrit (Tremp), a més a més del síndic d'Aran, Francés Boya. També hi figuren el president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, el cerdà Ramon Carreras; els presidents de les diputacions de Girona, Enric Vilert, i de Lleida, Jaume Gilabert, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Barcelona estarà representada tant per l'alcalde com pel delegat d'Esports, Pere Alcover, i pels portaveus de tots els grups municipals: Carles Martí (PSC), Xavier Trias (CiU), Jordi Portabella (ERC), Alberto Fernández Díaz (PP) i Ricard Gomà (ICV). La Generalitat ha d'estar representada, entre d'altres, pel conseller de Territori. També s'hi ha convidat els presidents de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner; i de les Cambres de Comerç, Miquel Valls.

A nivell tècnic, la candidatura la lidera Enric Truñó, que ja va tenir un paper destacat en l'organització dels Jocs de Barcelona'92. En la carta de convocatòria, Jordi Hereu recorda que "el projecte olímpic Barcelona-Pirineu 2022 va més enllà de l'esport, per esdevenir un gran projecte de país al servei del seu desenvolupament social i econòmic" i de la major interacció entre la capital catalana i les comarques de muntanya.

Mostrar formulari de contacte