La Conca de Tremp compta amb una finca experimental de llúpol per fabricar cervesa
La plantació de 3.000 metres quadrats disposa de 14 varietats diferents, dos de les quals són del Pallars
L'empresa Catalana de Llúpol S.L, que han tirat endavant quatre joves emprenedors de Palau (Pallars Jussà), ha creat una finca experimental de llúpol per fabricar cervesa. Al terreny, que té uns 3.000 metres quadrats de superfície, s'hi han plantat 14 varietats diferents (2 del Pallars, 3 de Lleó i 9 d'Alemanya).
La iniciativa es planteja com una alternativa als cultius tradicionals i amb l'objectiu d'aprofitar l'entrada en funcionament del futur reg de la Conca de Tremp. La producció de la plantació serà d'entre 600 i 800 quilos de llúpol, la majoria del qual es destinarà a la fabricació de cervesa, tot i que també es contempla la possibilitat de fer-ne infusions, tenint en compte les seves propietats somníferes i antiestressants.
La plantació experimental ha de determinar quines són les varietats que millor s'adapten al clima i al sòl de la comarca i quines resulten més aptes per a la fabricació de cervesa. Martí Armengol ha explicat a l'ACN que els primers resultats se sabran en un termini de dos a tres anys. D'altra banda, Armengol ha indicat que aquesta alternativa econòmica podria donar llocs de treball i uns ingressos més alts que no pas els cultius tradicionals.
Catalana de Llúpol, que va realitzar la primera collita la tardor passada, compta amb el suport de Jussactiu, una societat de promoció econòmica del Pallars Jussà participada per ajuntaments, el Consell Comarcal i capital privat.