Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Confederació Espanyola de Policia alerta de la falta d'agents al Pirineu

La Confederació Espanyola de Policia alerta de la falta d'agents al Pirineu

Entre les localitats afectades es troben la Seu d'Urgell i Puigcerdà El sindicat ha enviat un requeriment al ministeri d'Interior en què demana una solució al problema

Frontera del Riu Runer
Frontera del Riu Runer
12/08/2011 11:31

La Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha tornat a denunciar la falta d'agents en algunes plantilles del Cos Nacional de Policia al Pirineu català.  Entre les localitats afectades es troben la Seu d'Urgell i Puigcerdà.

Segons manifesta el sindicat, existeix un dèficit de personal que ha augmentat al llarg dels darrers anys. El comitè regional del CEP a Catalunya mostra la seva preocupació per la manca d'agents estables i assegura que "la direcció general de Policia de l'Estat ha enviat policies de les noves promocions al Pirineu però, alhora, altres efectius han abandonat la zona, sense pal·liar la problemàtica".

Per la seva part, fonts del Cos Nacional de Policia (CNP) han admès aquesta falta de policies a l'estiu, tot i que asseguren que es cobreix a través d'hores extraordinàries que els agents fan de forma voluntària. De moment,  el CEP ha enviat un requeriment al ministeri d'Interior en què demana la solució al problema.

Calen 'agents desarrelats'

Segons indiquen fonts del comitè, l'única solució viable per mantenir una plantilla suficientment estable en aquestes localitats del Pirineu és la creació de plantilles de desarrelament, "un reconeixement que ja s'havia efectuat fa unes dècades".

Aquesta mesura és més cara que la d'enviar nous agents destinats a cada població, ja que comporta el manteniment d'un gruix dels policies mobilitzats. Amb el reconeixement de plantilles de desarrelament caldria, doncs, un augment salarial del plus territorial al personal que deixa la seva població per exercir en una altra.

Mostrar formulari de contacte