Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Laura Vilagrà visita la Seu d'Urgell per conèixer el nou centre INEFC Pirineus

Laura Vilagrà visita la Seu d'Urgell per conèixer el nou centre INEFC Pirineus

La consellera de la Presidència ha signat al Llibre Vermell de la ciutat i ha recorregut les instal·lacions que es fan servir en el primer curs del grau universitari de CAFE especialitzat en esports de natura. La Generalitat estudia crear una línia d’ajuts per a petits municipis
22/09/2021 20:20

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, ha fet aquest dimecres la seva primera visita institucional a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, on ha estat rebuda per l'alcalde urgellenc, Francesc Viaplana, juntament amb d'altres representants dels grups que conformen la corporació municipal.

La visita de Vilagrà s'ha emmarcat en la posada en marxa del primer curs del grau universitari en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) a la capital de l'Alt Urgell. La consellera ha remarcat que "INEFC Pirineus és un centre important pel país, que ens ha de preparar per promoure i prestigiar l'esport català, amb especial atenció a l'esport femení". Sobre aquest punt, ha avançat que la promoció i potenciació de la dona en l'esport és una de les prioritats que s'han marcat des de presidència per a aquesta legislatura i que l'objectiu final que persegueixen és "que finalment se'n parli amb total normalitat i ja no calgui afegir-hi l'adjectiu femení".

Per la seva part, Francesc Viaplana ha subratllat la importància de tenir a la Seu d'Urgell aquesta universitat, especialitzada en els esports de muntanya. El nou alcalde de la Seu assenyala que "tenir l'INEFC Pirineus no és una casualitat, perquè la Seu és una ciutat d'esport que disposa d'una instal·lació olímpica com és el Parc del Segre, a més de dos centres de tecnificació i un equip d'elit de bàsquet femení". A més a més, ha incidit en el fet que "també hi ha un gran teixit esportiu de base", amb un ric teixit associatiu que engloba una àmplia diversitat d'esports.

Després de signar al Llibre d'Honor de la Ciutat, Laura Vilagrà ha visitat el Centre Cultural Les Monges, on s'han habilitat les aules d'INEFC Pirineus mentre es prepara la construcció de l'edifici definitiu del nou centre universitari. Allà s'ha unit a la comitiva el director d'INEFC, Eduard Inglés, juntament amb una representació del professorat del centre educatiu, que ha anat explicant a la consellera com es desenvolupa el primer curs del grau universitari CAFE especialitzat en esports de natura.

Laura Vilagrà també ha visitat les altres instal·lacions esportives de la Seu, com ara el Parc Olímpic del Segre i la zona esportiva municipal, on hi ha la majoria d'equipaments de la ciutat que utilitzen els 40 alumnes de la primera promoció d'INEFC Pirineus.

El Govern estudia crear una línia d'ajuts per a municipis amb pocs habitants

En aquesta visita, la consellera també ha expressat l'interès per recollir peticions dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, tot recordant que ella mateixa, com a exalcaldessa de Santpedor, també prové del món local. Sobre aquesta qüestió, ha avançat que, dins les línies d'ajuts que atorga el Departament de Presidència, estudien crear una línia específica per a "reequilibri territorial". Aquestes partides anirien específicament "a municipis petits que normalment tenen pocs recursos per desenvolupar els seus projectes", que és la situació en què es troben actualment molts ajuntaments de l'Alt Pirineu, que tenen molt pocs habitants i una gran extensió de terreny i de camins per mantenir.

L'objectiu és fer efectiva la idea i incorporar-la al pressupost l'any vinent. Vilagrà hi ha afegit que "sovint passa que no tothom té les mateixes oportunitats en funció del lloc on viu" i que per tant "caldria tendir a equilibrar aquest país" i també "redistribuir la riquesa" a nivell territorial. Tot i això, de moment no s'ha concretat quin nombre màxim d'habitants hauran de tenir les poblacions que s'hi vulguin acollir ni quins criteris d'atorgament se seguiran.

  • Laura Vilagrà ha visitat el Parc Olímpic del Segre (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
  • Laura Vilagrà ha signat al llibre d'honor de la ciutat