Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Cooperativa Cadí, reconeguda amb la Placa al Treball President Macià 2014

La Cooperativa Cadí, reconeguda amb la Placa al Treball President Macià 2014

La Generalitat reconeix la trajectòria de la companyia urgellenca, que aquest any vinent celebrarà el centenari L'acte de lliurament, aquest dilluns, l'ha encapçalat el president Artur Mas

Cooperativa Cadí - Placa al Treball President Macià
Cooperativa Cadí - Placa al Treball President Macià
02/12/2014 11:27

La Cooperativa Cadí ha rebut aquest dilluns, de mans del president de la Generalitat, Artur Mas, la Placa al treball President Macià 2014. El guardó el van recollir el gerent de Cadí, Jordi Clotet, i el president de la companyia, Lluís Clotet.

L'empresa urgellenca ha estat guardonada pels seus mèrits laborals juntament amb 12 persones i 3 empreses més d'arreu de Catalunya. L'acte de lliurament es va celebrar al Palau de la Generalitat. Els guardons distingeixen "la contribució a l'impuls de l’economia catalana" i són un reconeixement "a la dedicació, constància i esperit d’iniciativa en el treball". Les distincions es van crear l’any 1938 i són obertes a qualsevol persona o entitat. 

En l'acte, Artur Mas va elogiar “l’exemple” que suposen tots els premiats i va destacar que els premis "a les grans trajectòries" han de comportar també “una certa responsabilitat de cara al futur en la mesura que són mirall d’altres persones, i això obliga a seguir treballant i fer-ho bé”. Entre els assistents al lliurament hi va haver el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Centenari

La Cooperativa Cadí, que celebrarà aquest any vinent el seu centenari, ha estat premiada en la categoria de Foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat. Fundada per Josep Zulueta Gomis i un grup de pagesos l'any 1915, va ser la primera cooperativa lletera creada a l’Estat, un projecte socioeconòmic que va marcar un nou camí en la reestructuració de la pagesia de l'Alt Urgell.

L'empresa compta actualment amb 113 treballadors i 112 socis ramaders, les aportacions dels quals produeixen una mitjana de 175.000 litres de llet diaris. La cooperativa produeix cada any 9.000 tones de formatges distribuïdes en 40 referències. A més, gaudeix de dos productes, la mantega Cadí i el formatge Urgelia, reconeguts per la Unió Europea amb el distintiu D.O.P. Alt Urgell i Cerdanya. L'empresa és un referent històric i una de les principals indústries de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, a més de ser una peça clau per al sosteniment i la millora del sector primari del territori.

Voluntat d'autogovernar-se

Durant el lliurament de premis, Artur Mas també es va referir al moment històric que viu Catalunya i va posar els premiats com a exemple de "la voluntat d'autogovernar-nos" que sempre ha caracteritzat la societat catalana". Mas va subratllar que l'aposta per un nou Estat català “aplega més gent perquè és un projecte de futur, més que no pas per l’origen de la gent".

Mostrar formulari de contacte