Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Cooperativa Cadí rehabilita la xemeneia principal de la fàbrica

La Cooperativa Cadí rehabilita la xemeneia principal de la fàbrica

Una grua especial permetrà reduir en cinc metres l'alçada de la torre La intervenció es fa per motius de seguretat, ja que s'havia detectat una petita inclinació

24/11/2011 18:38

La Cooperativa Cadí està duent a terme obres de rehabilitació de la xemeneia principal de la fàbrica, que es troba situada al bell mig de la Seu d'Urgell. Una grua especial, que treballa des d'aquest dimecres, permetrà durant els pròxims dies reduir en cinc metres l'alçada de la torre, un dels elements arquitectònics que defineixen el perfil de la ciutat.

La intervenció es fa per motius de seguretat, ja que s'havia detectat una petita inclinació en la part final de la sortida de fums. La desviació s'explicaria per una contracció originada pel canvi de temperatura que hauria suposat passar d'utilitzar gas en lloc de fuel com a combustible de la instal.lació.

El tram del carrer de Josep de Zulueta, des de l'avinguda del Salòria i fins al carrer Comtat d'Urgell, queda tallat al trànsit fins que finalitzin les obres. Els treballs han despertat l'interès d'alguns curiosos, tenint en compte l'espectacularitat de la grua i la dificultat de la intervenció, a causa de l'alçada de la xemeneia, d'uns 40 metres.

En un altre ordre de coses, tampoc no es podrà circular aquest divendres al matí al tram del carrer del Bisbe Benlloch que va des de l'entrada del Seminari i fins a l'estació d'autobusos. La brigada de jardineria està duent a terme la poda dels arbres en aquesta zona. Pel mateix motiu, també hi ha talls intermitents de trànsit al carrer Mare Janer, entre l'avinguda del Salòria i el Passeig del Parc.

  • Cooperativa Cadí - Obres xemeneia
    Cooperativa Cadí - Obres xemeneia
  • Cooperativa Cadí - Obres a la xemeneia
    Cooperativa Cadí - Obres a la xemeneia

Mostrar formulari de contacte