Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La COS es presenta a la Seu d'Urgell i hi habilita un Punt d'Informació Laboral

La COS es presenta a la Seu d'Urgell i hi habilita un Punt d'Informació Laboral

La proposta, que s'ha presentat al Parc del Cadí, s'oferirà un dilluns al mes a l'Ateneu Alt Urgell, en horari de tarda. L'acte va comptar amb el responsable nacional d'Acció Sindical de l'organització, Daniel Marcos
Presentació del sindicat COS a la Seu d'Urgell
07/06/2021 17:50

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha presentat aquest cap de setmana la seva nova assemblea de l'Alt Urgell, que es concreta en l'habilitació d'un Punt d'Informació Laboral (PIL) a la Seu d'Urgell. L'acte de presentació, que es va fer dissabte al migdia al Parc del Cadí, va comptar amb les intervencions de Daniel Marcos, responsable nacional d'Acció Sindical de l'organització; Montse Castanyé, treballadora del sector carni i delegada sindical a ESFOSA, i Maria Vidal, com a representant local.

De moment, les primeres sessions d'atenció d'aquest PIL a la capital urgellenca seran els propers dies 14 de juny, 12 de juliol i 9 d'agost, de les 6 a les 8 de la tarda, a l'Ateneu Alt Urgell, situat al carrer de Capdevila. Des de la nova delegació de la COS han afirmat que "pel moviment popular, en zones rurals com el Pirineu és molt difícil la mobilització política, i també el sindicalisme de manera concreta". Tot i això, creuen que "a l'Alt Urgell s'ha viscut un augment del moviment popular els darrers deu anys" i que "l'esquerra independentista hi ha tingut paper important".

En aquest sentit, Maria Vidal opina que el moment actual "és prou interessant per abordar el front laboral i l'organització de la classe treballadora en els seus llocs de treball" i "fer un primer pas" en col·laboració amb la COS, la qual defineix com "el sindicat combatiu en el marc dels Països Catalans i de referència dins l'esquerra independentista".

De la seva part, Daniel Marcos va presentar la COS com un sindicat que "al llarg de vint anys ha estat força residual, a l'ombra d'altres sindicats més grans", però assegura que des del 2010 ha experimentat un procés "d'entrada de molta gent nova", bàsicament vinculada al moviment independentista d'esquerres. Marcos afirma que en aquests anys "el creixement ha estat exponencial" i que el seu objectiu és "començar a ser un espai referencial de lluita dins les empreses".

La presentació de la COS a la Seu ha comptat amb el suport i la difusió d'altres col·lectius de l'EI ja presents a la ciutat, com ara la CUP, Arran i Endavant de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte