Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La cuinera Ada Parellada impartirà un taller gratuït de 'batchcooking' a la Seu d’Urgell

La cuinera Ada Parellada impartirà un taller gratuït de 'batchcooking' a la Seu d’Urgell

La iniciativa s’inscriu en el projecte Mengem d’Aquí i vol ajudar a evitar el malbaratament alimentari. L'activitat es podrà seguir en format presencial i a través d'Instagram

Cartell de l'activitat amb Ada Parellada
Cartell de l'activitat amb Ada Parellada
26/11/2021 14:50

En el marc del projecte Mengem d’Aquí, dimecres vinent, 1 de desembre, a les 18.30 hores, tindrà lloc un taller de batchcooking a la Seu d'Urgell amb la coneguda cuinera Ada Parellada. L'activitat, que es farà a l'Institut Joan Brudieu, consistirà en l'elaboració de receptes de fons de nevera perquè els assistents puguin fer el menú aprofitant tots els ingredients que hi ha al frigorífic.

La proposta culinària té places limitades en format presencial, tot i que també es podrà seguir en directe a través del compte d’Instagram @mengemdaqui.

La xef catalana Ada Parellada és la propietària del restaurant Semproniana de Barcelona i des de fa anys treballa per ajudar la restauració i les famílies a prevenir el malbaratament alimentari i fer la vida més fàcil dins de la cuina. En aquest sentit, també durà a terme una formació destinada al personal de cuina dels centres educatius, que es farà conjuntament amb el cuiner Jordi Tomàs (Cerdanya ECO Resort). Ambdós exposaran tècniques que es poden utilitzar quan hi hagi excedents de menjar als menjadors escolars, per tal de crear noves receptes que puguin ser la base de plats principals o acompanyaments.

Evitar el malbaratament alimentari

El projecte Mengem d’Aquí està actualment molt centrat en treballar temes de malbaratament alimentari per intentar reduir la quantitat de menjar que acaba a les escombraries. Per fer-ho, treballa amb tots els agents implicats en el projecte per conscienciar-los i sensibilitzar-los sobre aquesta temàtica.

Paral·lelament a la formació amb les famílies i els cuiners, també s’estan preparant diverses accions amb el personal de monitoratge, a través de la fundació d’Espigoladors. En les sessions es presentarà la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari i es definiran accions específiques per dur a terme dins de l'àmbit laboral dels participants "d’una manera col·lectiva, participativa i compromesa", han indicat.

La jornada l'organitza el projecte Mengem d’Aquí, una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Consell Comarcal de la Cerdanya, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida. Per inscriure's als taller cal clicar aquí. Per més informació, es pot enviar un correu electrònic a l'adreça  o trucar al telèfon 973 35 31 12.

Mostrar formulari de contacte