Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu demana reforçar la protecció del personal sanitari i ampliar la plantilla de pneumologia

La CUP de la Seu demana reforçar la protecció del personal sanitari i ampliar la plantilla de pneumologia

El grup municipal també proposa que aquests dies s'ampliï el banc d'aliments i que es posi els sectors d'hostaleria i restauració "al servei de les persones". Alhora, creuen que cal limitar les activitats no imprescindibles en espais tancats
Sant Hospital de la Seu d'Urgell
13/03/2020 10:40

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha proposat a l'equip de govern un seguit de mesures addicionals de cara a prevenir la propagació del coronavirus al municipi. Aquestes peticions s'han tractat a la reunió d'emergència que, a petició de la formació cupaire, s'ha dut a terme aquest dijous a la tarda al consistori.

Entre d'altres accions, la CUP demana reforçar la protecció del personal sanitari i creu que "cal equipament de forma urgent i establir sistemes de protecció que dificultin una transmissió entre personal sanitari". Alhora, en un comunicat, demanen ampliar els recursos sanitaris tot "contractant immediatament nou personal sanitari, especialment en el camp de la pneumologia, en què no hi ha especialitat", i "obrir la planta tancada de la Fundació Sant Hospital", a més a més d'habilitar Unitats de Vigilància Intensiva (UVI) per tal de poder respondre "a la probable demanda de respiració assistida d'una part de la població".

En l'àmbit públic, el grup municipal es mostra d'acord que "cal limitar tota l'activitat pública, especialment aquella que no sigui imprescindible i la que es faci en àmbits tancats". Per això, creu que "cal que tinguem coneixement de quina capacitat tenim al municipi per tractar pacients greus i en quin nivell d’afectació caldrà prendre aquesta mesura".

Pel que fa al sector de l'hostaleria i la restauració, la CUP creu que en la situació actual s'ha de posar "al servei de les persones" i que per això és necessari el confinament, que "requereix d’unes mesures que molta gent no té a casa", entre les quals esmenten "habitacions amb finestres al carrer, bany propi i neteja regular". En el text també es demana "ampliar el banc dels aliments perquè pugui proporcionar alimentació a població confinada" i, si es considerés necessari, "intervenir les grans superfícies, obrir els menjadors públics i realitzar un servei a domicili a tota la gent confinada".

D'altra banda, quant a l'atenció domiciliària, la formació encapçalada per Xènia Antona ha proposat ampliar-lo "per a fer seguiment a totes les persones sensibles o amb probabilitat de causar la malaltia amb gravetat".

Des de la CUP conclouen que aquestes mesures proposades "poden tenir una alta incidència en la lluita contra la propagació del COVID-19 al municipi i, especialment, ajudar a les veïnes i famílies en les diverses situacions en les quals es vegin abocades per prevenció o afecció".

Mostrar formulari de contacte