Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu d'Urgell destinarà 4.000 euros a projectes d'entitats locals

La CUP de la Seu d'Urgell destinarà 4.000 euros a projectes d'entitats locals

Els diners provenen de les retribucions del seu regidor a l'Ajuntament, Pau Lozano, que reivindica la "no professionalització de la política". Els col·lectius interessats podran presentar propostes fins al 7 de gener

30/10/2018 18:50

La CUP de la Seu d'Urgell destinarà 4.000 euros a projectes d'entitats locals sense ànim de lucre, mitjançant una part de les retribucions que ha percebut aquesta legislatura el portaveu de la formació a l'Ajuntament de la Seu, Pau Lozano, en la seva condició de regidor del consistori.

Lozano ha presentat la campanya 'Diners al carrer' aquest dimarts a la plaça dels Oms, a l'entrada de l'Ajuntament, acompanyat d'altres membres de la CUP. Segons ha explicat ell mateix, la idea sorgeix del fet que el Codi Ètic de la CUP a les eleccions municipals estableix que "els càrrecs electes que sortissin escollits han de donar a la candidatura el 100% del seus ingressos derivats de la participació a les institucions, juntament amb renúncia a la resta de privilegis", entre els quals s'hi inclou "entrades, càterings o plaça aparcament". Lozano sosté que aquesta mesura "intenta evitar la professionalització de la política i que aquesta es converteixi en una escala per pujar esglaons a l'àmbit laboral o personal".

Així, a la recta final de la legislatura, Pau Lozano ha exposat que a data d'avui, a nivell de despeses, la CUP de la Seu ha gastat 2.306,39 € en el funcionament propi de la candidatura (un 17,4% de les despeses); 2.402,50 € com a contribució a la CUP a nivell nacional (18.15%); 4.529,16 € en diversos "projectes d’Unitat Popular a nivell local" (34,21%), i ara destinarà aquests 4.000€ a la iniciativa 'Diners al carrer', cosa que representarà un 30,22% del total. També han detallat que la mitjana d'ingressos mensuals d'un regidor de l'oposició és de 333,87 euros; i els del grup municipal, de 265,50 €.

Segons asseguren des de la CUP, amb aquesta acció volen "retornar al carrer una part dels ingressos" que han obtingut de l’Ajuntament. I volem fer-ho mitjançant "un procediment obert i participatiu perquè totes les entitats que ho vulguin s’hi puguin presentar". Els destinataris han de ser "entitats sense ànim de lucre que presentin projectes que necessitin ser finançats". Les donacions podran arribar fins al 70% del projecte i seran d'un màxim de 1.000€, per la qual cosa la quantitat total es repartirà entre més d'una proposta, segons ha detallat una altra membre de la formació, Xènia Antona.

Calendari de la campanya

El termini per presentar els projectes serà el 7 de Gener. Més endavant, el 27 de Gener es realitzarà una trobada entre les entitat que hagin presentat projectes i les militants de la CUP per tal d’escollir els projectes que es subvencionaran. Des del grup municipal han fet una crida a les entitats a participar en aquesta iniciativa per tal d’optar a una ajuda i resten "a la seva disposició per resoldre qualsevol dubte sobre el procés". Amb aquesta finalitat, el proper dilluns 19 de novembre muntaran un punt d’informació a l’Ateneu Alt Urgell.

Des de la CUP també han assenyalat que igualment, amb tots els diners ingressats els darrers quatre aquests anys, ja han col·laborat econòmicament amb diversos "projectes del moviment popular, tot ajudant-los sempre que ha estat possible". En aquest sentit, Pau Lozano ha matisat que, si s'escau, només contemplen excloure de la campanya propostes amb principis totalment contraris a la CUP, com poden ser les provinents de grups amb actituds racistes, sexistes o homòfobes. Lozano defensa que "la clau per a la transformació social no és la representació institucional sinó la força del moviment popular i l’organització popular, i per tant contribuir al creixement i enfortiment del teixit social és una prioritat per a la CUP".

  • Presentació de la campanya de la CUP de la Seu 'Diners al carrer'
    Presentació de la campanya de la CUP de la Seu 'Diners al carrer'
  • Cartell de la campanya 'Diners al carrer'
    Cartell de la campanya 'Diners al carrer'

Mostrar formulari de contacte