Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu fa un balanç positiu de l'acció de la primera meitat de la legislatura

La CUP de la Seu fa un balanç positiu de l'acció de la primera meitat de la legislatura

Xènia Antona celebra que s'hagi adoptat algunes de les seves propostes, tot i que creu que no hi ha hagut grans canvis en la gestió municipal. El grup ha explicat la seva activitat en un acte a la plaça de les Monges
Acte de la CUP de balanç de la primera meitat de legislatura
04/10/2021 14:30

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet un balanç positiu de la seva actuació durant la primera meitat de la legislatura. Tot i això, creuen que "no hi ha hagut un canvi real de polítiques i de tarannà" pel que fa al funcionament de la institució. La formació ha fet la seva valoració d'aquests dos anys en un acte que van celebrar aquest dissabte a la plaça de les Monges.

La portaveu de la formació al consistori urgellenc, Xènia Antona, creu que cal tenir en compte "d'on venim, d'una passada legislatura que va servir per conèixer la institució", i creu que a les darreres eleccions, en què van passar d'un regidor a tenir-ne dos, "es va percebre un canvi en l'electorat, tal com va sortir la representació", i en què entén que "es va perdre l'hegemonia de Convergència amb els seus pesos pesants, Batalla i Fierro". Tot i això, Antona opina que l'entrada d'ERC no s'ha traduït en canvis de gran abast perquè "al final les apostes de les necessitats que s'han cobert no són les que tocaven".

En aquest sentit, la regidora cupaire conclou que "s'han arraconat" propostes que han fet i que "no hi ha hagut cap canvi substancial". Tot i això, pel que fa a aquestes propostes, Antona s'ha atribuït el model d'hospital escollit per al nou projecte, perquè, segons assegura, "és un model que ara compren tots els grups municipals quan nosaltres l'hem defensat sempre en solitari des de fa anys, de gestió 100% pública". La portaveu també ha reivindicat accions com ara la reclamació d'un millor accés a l'habitatge "perquè sigui considerat com un dret que hem de garantir, tot ampliant-ne el parc públic". Finalment, des del grup municipal creuen que, tot i comptar amb només dos dels disset regidors del consistori, la seva presència "serveix per tensar les polítiques cap a l'esquerra".

L'acte va comptar amb la intervenció d'Eulàlia Reguant, actual diputada de la CUP per Barcelona. Reguant va coincidir amb Antona a assegurar "que les altres formacions es fan seves" propostes del seu grup i hi afegeix que "això demostra que tenen poques propostes". Va al·ludir, entre d'altres punts, al projecte de centre de recerca de la llet i el formatge. La política barcelonina creu que cal "impulsar un nou model de desenvolupament econòmic al Pirineu que no depengui exclusivament del monocultiu turístic" i, en aquest sentit, va reiterar el rebuig de la seva formació a la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics i Paralímpics del 2030, sobre la qual precisament aquest dijous passat el Parlament ha instat el Govern a tirar-la endavant.

Com a alternativa, Eulàlia Reguant creu que a les comarques pirinenques cal potenciar el sector primari i especialment el sector làctic, a més d'impulsar mesures per frenar l'actual crisi de preus de la llet i avançar cap a la "sobirania alimentària".