Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP de la Seu proposa un debat públic entorn la situació de les dones en la societat actual

La CUP de la Seu proposa un debat públic entorn la situació de les dones en la societat actual

A l'acte hi faran una xerrada Cristina Simó, membre de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, i la geògrafa Marta Pallarès L'activitat tindrà lloc aquest dissabte, 7 de març, a les 17.30 hores, al Centre Cívic El Passeig
CUP - Debat sobre feminisme
05/03/2015 17:39

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Seu proposa aquest dissabte, a les 17.30 hores, el debat obert 'Feminisme'. L'acte, que tindrà lloc al Centre Cívic El Passeig, té com a objectiu valorar i tractar la situació de les dones en la societat actual i les situacions quotidianes que amaguen tendències i valors masclistes i de discriminació per raó de sexe.

La xerrada temàtica comptarà amb les intervencions de Cristina Simó, de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, amb l'exposició "Els micromasclismes, la base de la piràmide", i la geògrafa Marta Pallarès, que presentarà la xerrada "Les dones al Pirineu al segle XXI". El públic assistent podrà participar posteriorment en el debat obert.

La CUP indica que "en el context del neoliberalisme imperant, les polítiques d'igualtat entre homes i dones han sofert les retallades més importants". En aquest sentit, indica que "els avenços que s'havien fet estan amenaçats" i que alguns indicadors mostren encara profundes desigualtats, com en la presència de dones en els càrrecs electes. "Ens agradaria tractar aquest nou escenari tenint en compte les particularitats del territori pirinenc", assenyala el col.lectiu.

En el debat d'intentarà respondre a preguntes com: "Què fem per reduir les situacions masclistes que estan tan interioritzades en la nostra vida quotidiana? Som conscients d'aquestes situacions? Què podem fer per eradicar-les i acabar amb el patriarcat?".

La nova xerrada-debat de la CUP forma part d'un cicle organitzat a la Seu entorn d'àmbits rellevants, com la cultura, joventut, drets socials i vida digna, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte