Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP de l'Alt Urgell dóna suport a la campanya contra el fons voltor Cerberus

La CUP de l'Alt Urgell dóna suport a la campanya contra el fons voltor Cerberus

Membres de Suport Mutu han empaperat a la Seu l'oficina del BBVA, en referència a l'aliança immobiliària del banc amb aquesta empresa. L'acció s'ha dut a terme en una quarantena de pobles i barris catalans

Cartells contra el fons voltor Cerberus, a la façana de l'oficina del BBVA a la Seu (Suport Mutu Alt Urgell)
Cartells contra el fons voltor Cerberus, a la façana de l'oficina del BBVA a la Seu (Suport Mutu Alt Urgell)
10/11/2020 10:35

La CUP de l'Alt Urgell ha mostrat el seu suport a l'acció duta a terme aquest diumenge a la nit en diverses poblacions de Catalunya per denunciar la compra d'habitatges per part del fons voltor Cerberus. A la Seu d'Urgell, membres del col·lectiu Suport Mutu han reivindicat la col·locació de cartells a la façana de l'oficina del BBVA, a la plaça de Catalunya.

En aquests pòsters s'hi pot llegir, de manera explícita: "BBVA ha venut les nostres cases al fons voltor Cerberus". En aquest sentit, des del Moviment per l'Habitatge, coordinador de l'acció, acusen l'entitat bancària espanyola per l'aliança immobiliària que des del 2018 manté amb Cerberus, sota el nom de Divarian. Els responsables de la mobilització calculen que s'ha dut a terme en una quarantena de pobles i barris del país.

La campanya contra aquesta companyia es va acordar al primer Congrés d'Habitatge de Catalunya, que va comptar amb la participació de les PAH, el Sindicat de Llogaters i entitats locals. El proper dia 30 tenen previst fer una altra mobilització col·lectiva.

Des de la CUP de l'Alt Urgell hi han afegit que "gran part" dels habitatges adquirits per aquest fons voltor "provenen del rescat amb diners públics que es va fer d'entitats com Caixa Catalunya i Unnim", que després van ser absorbides pel BBVA. Per això, consideren que el banc i Cerberus "s'estan enriquint amb les nostres cases".

Mostrar formulari de contacte