Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP defensa la municipalització de la zona blava de la Seu d'Urgell

La CUP defensa la municipalització de la zona blava de la Seu d'Urgell

La formació cupaire considera que, un cop finalitzat el contracte amb l'empresa SABA, l'Ajuntament urgellenc hauria d'assumir el servei per millorar-ne la gestió

Parquímetre a la Seu d'Urgell (Foto: CUP La Seu)
Parquímetre a la Seu d'Urgell (Foto: CUP La Seu)
19/06/2024 20:40

La CUP de la Seu d'Urgell ha defensat en un comunicat de premsa la municipalització de la zona blava. La formació cupaire considera que un cop finalitzat el contracte amb l'empresa SABA, l'Ajuntament urgellenc hauria de fer-se càrrec del servei per millorar-ne el funcionament i evitar limitacions a l'hora de prendre decisions que hi estiguin vinculades.

El grup municipal recorda que la zona blava a la capital de l'Alt Urgell ha estat adjudicada sempre al sector privat i creu que després del tancament de la darrera contractació és el moment perquè això canviï. En aquest sentit, la CUP explica que ha instat l'equip de govern a analitzar la municipalització com una alternativa, tot i que serà un estudi per veure la viabilitat de les diferents formes de gestió i les bases per a una possible licitació el que determinarà quina és la millor opció de futur.

Tanmateix, des de la CUP asseguren que, una vegada finalitzat l'anàlisi, continuaran advocant per la gestió pròpia. "Milloraria la qualitat del servei i se'n podria fer un control més democràtic", remarca la formació. I afegeix: "Per exemple, si l'Ajuntament de la Seu es fes càrrec de la zona blava hi hauria la possibilitat de fer modificacions horàries, determinar el nombre de places, decidir les tarifes o dur a terme canvis per adaptar zones a una possible pacificació de carrers". També subratllen que millorarien les condicions laborals de les persones que hi treballen. 

Peticions anteriors

La CUP ja va defensar l'any 2017 en un plenari el fet que calia estudiar la possibilitat de remunicipalitzar el servei de zona blava, punt en el qual van estar d’acord tots els grups municipals, els mateixos que hi ha representats actualment al consistori. Un any més tard es va tornar a insistir en la mateixa qüestió al ple. La formació cupaire lamenta que "malgrat que és una possibilitat que s'ha posat sobre la taula cada vegada que han finalitzat els períodes de licitació, mai s'hi ha acabat apostant".

La regidora de la CUP Núria Valls conclou que “calen governs valents que s’atreveixin a gestionar el gruix de serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament”. 

Mostrar formulari de contacte