Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP es presentarà a les eleccions municipals de la Seu

La CUP es presentarà a les eleccions municipals de la Seu

La formació de l'esquerra independentista obre un procés per escollir la llista El grup aprova un codi ètic per als candidats i es compromet a recolzar les lluites socials

CUP - Assemblea
CUP - Assemblea
30/03/2015 11:59

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es presentarà a les properes eleccions municipals de la Seu d’Urgell, el 24 de maig. L'assemblea celebrada aquest dissabte passat ha acordat "fer un pas endavant", com a culminació de les diverses reunions temàtiqes que la formació independentista ha fet els darrers mesos.

La CUP ha justificat la decisió en considerar que es viu "un moment d’esgotament del sistema" per l'objectiu de "construir una alternativa popular també des de dins de l’ajuntament". El grup es proposa "explicar com funciona l'ajuntament, fer-lo transparent i treure els debats dels despatxos al carrer".

Ara, la formació obre un procés per a la confecció de la llista, que constarà d’una fase oberta a tots els veïns i veïnes de la Seu. Qui vulgui participar ha d’enviar un correu electrònic a seudurgell@cup.cat amb el nom i cognoms de les persones proposades fins al 6 d’Abril. Del 6 al 10 d’Abril, els militants de la candidatura es posaran en contacte amb les persones proposades per saber si volen formar-ne part i finalment, l'11 d’Abril s’aprovarà la llista i l'ordre dels candidats.

Els militants de la CUP de la Seu d’Urgell i totes les persones que participin a la candidatura hauran de complir un Codi Ètic que s'ha aprovat en la darrera assemblea. Entre d'altres, s'hi detalla que "la candidatura no demanarà cap crèdit bancari per a finançar-se i farà públic els ingressos i despeses anuals, el cost de la campanya electoral i la renda de regidors i regidores". En cas de tenir dedicació a l’ajuntament, la retribució dels regidors serà, com a molt, el salari mínim interprofessional en cas d’estar a l’oposició, i 2,5 vegades el salari mínim en cas d’estar a govern. També s'hi afirma que "els ingressos institucionals aniran destinats a potenciar l’autogestió social i col•lectiva al marge de les institucions, evitant en tot moment el clientelisme".

La candidatura prendrà les decisions de forma assembleària, consultant als moviments socials i populars mitjançant assemblees obertes. Els càrrecs públics de la CUP "no acceptaran tractes de favor de cap mena, ni privilegis ni obsequis pel sol fet de ser càrrecs electes" i "les contractacions de llocs de treball es faran en processos de pública concurrència". Finalment, el grup es compromet a col·laborar amb les reivindicacions socials i nacionals, fomentar la democràcia directa i defensar des del municipi "la independència i la construcció d’uns Països Catalans socialment justos", com també a "no tolerar actituds sexistes, xenòfobes, racistes o de qualsevol índole feixista".
 

Mostrar formulari de contacte