Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP presenta a la UdL el Centre Tecnològic i de Desenvolupament de la Llet i el Formatge de la Seu d'Urgell

La CUP presenta a la UdL el Centre Tecnològic i de Desenvolupament de la Llet i el Formatge de la Seu d'Urgell

La formació cupaire defensa que l’IRTA i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària haurien de formar-ne part
Reunió de la CUP amb el rector de la UdL (Foto: CUP)
17/09/2021 19:55

La Candidatura d’Unitat Popular s'ha reunit aquest divendres amb el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, per presentar a la institució la proposta de creació d’un centre de recerca i desenvolupament de la llet i el formatge a la Seu d’Urgell.

La iniciativa, promoguda per la CUP, es va presentar públicament el passat juny i contempla la posada en marxa d'un projecte que hauria de tenir una part pública d’obrador i una part de recerca publicoprivada. La formació considera que hi hauria de participar l’IRTA i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), tant pel que fa a la branca de ciència i tecnologia dels aliments, com en la de veterinària, enginyeria forestal i enginyeria agrària.

El Centre de Recerca i Desenvolupament de la Llet i el Formatge de la Seu s’hauria de dedicar a estudiar, analitzar, proposar alternatives, dissenyar nova maquinària i implementar noves tecnologies al sector primari. La CUP aposta per "un projecte arrelat al territori, que s’enxarxa amb la llarga tradició lletera de la comarca i que ha de permetre donar feina qualificada al jovent, directament al centre de recerca o indirectament en tota la cadena de la llet". A més, la formació indica que també donaria resposta a la necessitat d’una gestió territorial dels recursos naturals del Pirineu, "tant urgent com necessària".

Mostrar formulari de contacte