Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP presenta una moció de suport a la ILP per una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya

La CUP presenta una moció de suport a la ILP per una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya

La petició es debatrà aquest dilluns en el ple de la Seu d'Urgell. El grup municipal sol·licita una xarxa educativa pública, única i gratuïta
ILP per una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya
12/03/2016 18:15

La CUP presentarà dilluns vinent al ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya. El grup municipal defensarà la proposta en base a la demanda de l'assemblea groga, que sol·licita que el Parlament català faci aquest pas legislatiu basant-se en els principis de "democràcia, laïcitat, gratuïtat, coeducació, inclusió, no-discriminació i de qualitat".

El text insta a crear "una xarxa educativa pública, única i gratuïta, des de l'escola bressol a la universitat, per fer efectiu, real i universal, el dret a l'educació de tota la ciutadania, sense importar el seu origen social". Així mateix, la CUP opina que en el context del procés d'independència i desconnexió que ha iniciat Catalunya "cal desobeir l'actual sistema educatiu basat en la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE)".

La moció argumenta la petició d'una nova llei per reduir progressivament els concerts escolars, començant pels centres que cobren quotes molt altes i els que segreguen per qüestió de sexe. Així mateix, es demana que la legislació no permeti la gestió privada ni la participació d'empreses en el sistema educatiu. Entre els punts que s'exigeixen també destaca que es recuperi la gestió "democràtica" dels centres i les universitats públiques; que es garanteixi l'autonomia real, pedagògica, sense direccions imposades des de fora; i que s'asseguri la igualtat de gènere perquè les dones estiguin presents en els òrgans decisoris, de coordinació i direcció.

La CUP inclou en la moció la demanda de condicions laborals dignes dels treballadors i treballadores per tal d'acabar "amb la precarietat i la flexibilitat laboral". A més, es vol garantir l'ensenyament del català com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu,  les escoles bressol públiques i un finançament mínim del 6 per cent del PIB a l'ensenyament públic.

La CUP la Seu dóna suport a la ILP i sol·licitarà a la resta de grups municipals que s'hi sumin, amb el compromís de facilitar els recursos necessaris per dur-la a terme a la Seu.

Mostrar formulari de contacte