Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP proposa una xerrada-debat sobre drets socials i vida digna

La CUP proposa una xerrada-debat sobre drets socials i vida digna

L'acte es durà a terme aquest dissabte, 31 de gener, a les 17.30 hores, a L'Escorxador Comptarà amb la intervenció de Júlia Guillén, Roger Naudí, Oriol Sorolla i un representant de la Seu Solidària

CUP - Xerrada sobre drets socials Cartell
CUP - Xerrada sobre drets socials Cartell
28/01/2015 17:28

La Candidatura d'Unitat Popular de la Seu organitza aquest dissabte, 31 de gener, a les 17.30 hores, al Centre Cívic L'Escorxador, una xerrada-debat sota el títol "Drets socials i vida digna". L'acte comptarà amb la intervenció de Júlia Guillén, implicada en accions solidàries a l'Alt Urgell; Roger Naudí, membre del Servei d'Acció Psicològica; un representant de l'ONG La Seu Solidària, i Oriol Sorolla, de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell.

Els ponents explicaran des del seu àmbit d'actuació la situació actual de les necessitats socials a la Seu, els àmbits en què s'intervé, l'evolució dels últims anys i els principals problemes i limitacions. El testimoni d'Oriol Sorolla també servirà per constatar com la PAHC de Sabadell ha estat capaç d'organitzar-se i crear una extensa i potent xarxa de suport mutu.

La CUP convida els veïns i veïnes de la Seu a assistir al debat, en el qual també hi podran prendre part. "Menjar, habitatge, educació, treball i salut són drets bàsics, imprescindibles per poder viure una vida digna; drets que com a societat i com a poble hem de garantir-nos i que, per tant, no podem deixar a les mans de les lleis del mercat que no busquen satisfer les nostres necessitats vitals, sinó extreure’n un benefici", s'assenyala.

Crisi i falta de recursos

El debat de la CUP es justifica pel fet que amb la crisi i la falta de recursos "és cada cop més gran la franja de població que es veu immersa en una situació de pobresa o hi està molt a prop". I s'afegeix: "La dràstica disminució d’ingressos per les classes populars, unida a l’augment del cost de la vida, empobreix de forma constant el poble, saturant cada vegada més els mecanismes assistencialistes dels que el sistema s’havia dotat".

La Candidatura d’Unitat Popular de la Seu d’Urgell entén com a bàsic i principal "donar resposta a la situació d’emergència social que es viu a moltes llars, superant la lògica de l’economia capitalista. "Cal passar pàgina del model assistencialista que han tingut les polítiques socials a la Seu d’Urgell per tal d’avançar en el foment del suport mutu", s'indica. En aquest sentit, es critica que l’actual sistema d'atenció social ha fomentat massa vegades "l’individualisme i l’estigmatització", ignorant les causes de la pobresa i la falta de drets.

Mostrar formulari de contacte