Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP reclama a l'Ajuntament de la Seu més informació dels projectes locals

La CUP reclama a l'Ajuntament de la Seu més informació dels projectes locals

El grup municipal creu que cal més consens en temes clau del consistori i que se'ls faciliti els informes prèviament. Alhora, qualifiquen de "fals relat" les referències de l'equip de govern a la seva no assistència a reunions
Roda de premsa de la CUP, amb Bernat Lavaquiol i Xènia Antona
24/02/2020 18:45

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha reclamat aquest dilluns, en una roda de premsa, que se'ls tingui més en compte a l'hora de preparar i debatre temes clau del funcionament del consistori i que se'ls faciliti l'accés a la informació. Els regidors de la formació cupaire, Xènia Antona i Bernat Lavaquiol, creuen que manca "consens" amb l'oposició en determinades decisions i més diàleg entre ambdues parts a la corporació municipal.

Antona considera que l'Ajuntament no els està facilitant prou la documentació sobre temes rellevants d'aquesta legislatura, com el futur centre universitari d'INEFC-Pirineus, la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern o bé el projecte de construcció d'una residència de gent gran. A més a més, la portaveu de la CUP creu que "no hi ha debat polític" i reivindica que tots els regidors de l'Ajuntament són "representants de la població". Per això, reclama que l'accés als projectes sigui abans de ser debatuts al ple municipal, per tal que hi hagi aportacions de tots els grups.

Pel que fa a la no assistència de la CUP a algunes comissions on es debaten aquests temes, des del grup municipal han admès que de vegades es dóna aquesta circumstància, però ho justifiquen tot recordant que el seu grup és el més minoritari de l'Ajuntament, que no tenen cap regidor amb dedicació exclusiva al consistori i que han de combinar aquesta tasca amb les seves feines habituals, cosa que de vegades, afirmen, els fa "impossible" assistir a algunes sessions, com ara les de la Comissió de Promoció Econòmica. Al respecte, Xènia Antona creu que l'equip de govern ha volgut difondre un "fals relat" i exigeixen uns horaris de reunions "que es conciliïn amb els horaris laborals". Alhora, Antona reitera que la voluntat del seu grup és "tenir un peu al carrer i un altre a la institució".

Resposta de l'equip de govern

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va dir la setmana passada que "entén" que la CUP tingui "un sistema assembleari que els fa diferents" però que "sap greu perquè vénen a poques reunions i després es queixen que no tenen poca informació". Des de les xarxes socials, i en resposta a la rèplica de la CUP, Fàbrega va recordar aquest divendres passat que "dels cinc regidors de Junts X La Seu, només dos tenim dedicacions parcials a l'Ajuntament" i que fan "tot el possible per anar a tot", com també que les reunions solen ser "a primera hora, al migdia o bé al vespre", per mirar de fer-les compatibles amb els horaris laborals. El batlle urgellenc hi afegeix que la seva voluntat "no és atacar ningú sinó discutir projectes amb tothom".

Mostrar formulari de contacte