Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La CUP recull signatures perquè la Biblioteca de Sort s'ubiqui a l'Oficina Comarcal de Turisme

La CUP recull signatures perquè la Biblioteca de Sort s'ubiqui a l'Oficina Comarcal de Turisme

Actualment l'equipament és en un edifici de 'La Caixa' i el lloguer finalitza aquest mes de febrer
30/01/2015 17:51

La CUP demana una solució definitiva per la Biblioteca Comarcal de Sort i que la ubicació definitiva sigui a la primera planta de l'edifici de l'Oficina Comarcal de Turisme.

Actualment, la biblioteca es troba a un edifici propietat de 'La Caixa'. El contracte de lloguer ha finalitzat i els baixos han de quedar buits aquest mes de febrer. L'Ajuntament planteja reubicar la biblioteca en un espai de lloguer de manera provisional. La CUP, però, ha iniciat una recollida de signatures a traves de la plataforma Change.org demanant que és destinin un mínim de 585 metres quadrats de l'Oficina de Turisme a la biblioteca. Alhora, volen que s'enderroquin les obres de l'edifici que l'havia d'acollir i que es van abandonar fa uns deu anys.

L'Ajuntament ha informat que s'opta per ubicar-la provisionalment a un local de lloguer que havia ocupat l'antiga llar d'infants. Després, potser es traslladarà a l'edifici de l'Oficina Comarcal de Turisme i, més endavant, a l'edifici a mig construir de sota el castell.

Des de la CUP posen de manifest la seva ''disconformitat vers aquest tipus de solucions provisionals'' que, un cop adoptades, "es prolonguen excessivament en el temps". La formació exposa que el projecte de la nova biblioteca s'ha d'abordar amb ''sentit comú'', però també d'acord amb la normativa i amb celeritat, per tal de garantir als habitants de la comarca l'accés als serveis i als recursos que els corresponen.

La CUP proposa que l'espai final tingui en compte, com a mínim, el repartiment de metres quadrats proposat al projecte de l'edifici de sota del castell. Segons el projecte original, es destinaven uns 370 metres quadrats entre espai d'acollida, sala polivalent i espai general de biblioteca, uns 80 metres quadrats a l'espai infantil i uns altres 100 m2 a espai de treball intern.

Mostrar formulari de contacte