Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La dècada de 1970 impregna la nova versió del 'Cercamón'

La dècada de 1970 impregna la nova versió del 'Cercamón'

L'obra es podrà veure a Vilamitjana, on hi haurà servei de bar, un sopar i una caminada a Costoja El Bus de la Cultura ja està ple per divendres i també s'oferirà dissabte a la nit si hi ha prou demanda

Cercamón 2009
Cercamón 2009
12/08/2009 16:53

Cercamón, l’espectacle medieval basat en la novel•la del mateix títol de Lluís Racionero, es podrà veure aquest divendres i dissabte, a partir de les 10 de la nit, a Vilamitjana.

L’obra, estrenada l’any 1997 a Costoja, es presenta amb una nova versió, plena de referències als anys 70 del segle XX. Aquest contrast d’èpoques apareix al llarg de tota l’escenificació per mitjà del fons musical, la coreografia, el suport audivisual i tot un seguit de gags que vénen a corroborar la frase que, al començament de l’obra, pronuncia un dels personatges, Arnau de Castellbò: “La història es repeteix”.

Jordi Llop, director de l’espectacle, ha volgut fer una aclucada d’ull a l’espectador, sense arribar a provocar-lo, però sí interrogant-lo sobre una realitat molt propera en el temps i en l’espai. Tot això, sense tocar gairebé ni una coma del text original del guió de l’obra. D’aquesta manera, Cercamón continua sent el mateix, però alhora és diferent cada any. En la posada en escena hi intervenen 25 persones, entre actors i tècnics, a més dels veïns de Vilamitjana, que hi aporten el seu suport en tot allò que convè.

D’altra banda, per primer cop s’ha organitzat un servei de transport públic, el Bus de la Cultura, per portar els espectadors que ho desitgin fins a Vilamitjana per veure la representació de divendres dia 14. La iniciativa ha estat un èxit ja que, a hores d’ara, les 30 places del vehicle ja han estat reservades. Per aquest motiu, s’ha decidit posar un segon autocar per a la representació de dissabte, sempre que hi hagi una ocupació mínima del 50 %. Les reserves s’han de fer al Consell Comarcal, institució promotora de l’espectacle.

Les activitats a Vilamitjana, però, no se centraran només en el Cercamón. Tant divendres com dissabte, a les 6 de la tarda, començarà la caminada popular Vilamitjana-Costoja-Vilamitjana, que servirà per estrenar la recuperació que de l’antic camí ha fet el naturalista Jordi Pasques, que serà també el guia de tots dos itineraris. Un cop arribats a Vilamitjana, als caminants se’ls oferirà un refrigeri. Després, l’historiador Carles Gascón farà una explicació de l’antiga comanda hospitalera de Costoja i el cantautor Quim Sabaté interpretarà diverses peces medievals. A partir de dos quarts de nou del vespre, es podrà fer un mos a L’Abeurador de Vilamitjana.

Mostrar formulari de contacte