Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La deixalleria mòbil del Pallars Jussà augmenta la recollida de residus un 90%

La deixalleria mòbil del Pallars Jussà augmenta la recollida de residus un 90%

La deixalleria passa per una vintena de nuclis de tretze municipis diferents. Els últims mesos s'han recollit més de 40 tones de material
Deixalleria mòbil del Pallars (Foto d'arxiu/Consell Comarcal del Pallars Jussà)
14/09/2021 20:20

La deixalleria mòbil del Pallars Jussà ha augmentat un 90% la recollida de residus des de principi d'any i durant els darrers mesos ha sumat més de 40 tones de material. Es tracta del seu tercer any de funcionament, tot i les discontinuïtats en el servei a causa de la pandèmia.

Les xifres de recollida són molt altes i tot apunta que aniran en augment, ja que els usuaris cada cop coneixen més la iniciativa i emmagatzemen residus a casa per dipositar-los durant les estades programades al nucli de població o sol·licitant-ne la presència. La deixalleria passa per una vintena de nuclis de tretze municipis diferents.

La proposta té com a objectiu facilitar als habitants de nuclis petits la recollida de materials que no es poden dipositar en els contenidors de la via pública. El servei complementa les deixalleries fixes de la Pobla de Segur, Tremp i Isona, fent que els usuaris no s'hagin de desplaçar. Hi ha un calendari de visites consensuat amb els diferents ajuntaments.

De les 40 tones recollides des de principi d'any per la deixalleria mòbil, cal destacar 340 litres d'oli de cuina usat, 29 kg de piles, 28 metres cúbics de roba usada, així com tòners d'impressora, medicaments caducats, bombetes i fluorescents, entre altres materials, molts dels quals haurien acabat al contenidor del rebuig.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, l'augment de la demanda i de la recollida de residus, ha fet que l'ens es plantegi l'adquisició d'una nova deixalleria mòbil, d'aquesta manera se'n destinaria una a la zona sud del Pallars Jussà i l'altra a la zona nord. Això també permetria incrementar la freqüència de les estades als diferents nuclis.

Mostrar formulari de contacte