Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La demanda pels nous pisos de l'Horta del Valira supera l'oferta

La demanda pels nous pisos de l'Horta del Valira supera l'oferta

HIULS ha rebut 72 peticions per accedir a un dels 45 habitatges de la promoció L'equip de Govern no descarta oferir en el futur pisos de lloguer amb opció de compra
L'Horta del Valira, durant les obres d'urbanització
01/12/2009 16:12

La societat Habitatge i Urbanisme de la Seu SL (HIULS) ha rebut un total de 72 sol.licituds per accedir a un dels 45 pisos de protecció oficial de preu concertat que es construiran a l'Horta del Valira. Aquest dilluns finalitzava el primer termini de presentació de peticions, que va començar el 15 d’octubre per a les persones empadronades a la Seu des de fa més de tres anys.

Segons el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, “aquesta xifra deixa constància que hi ha un perfil important de famílies a la ciutat que per les seves característiques tenen dificultats per comprar un habitatge de renda lliure però que, alhora, queden excloses dels barems per accedir a pisos d'altres règims de protecció oficial, ja que superen la renda exigida”. I hi ha afegit: “L’habitatge de compra-venda a preu concertat s’ha demostrat que és una bona opció per aquestes persones”.

A partir d’ara i fins al 15 de gener, s’obre una segona convocatòria per als urgellencs que estiguin empadronats a la Seu des de fa menys de tres anys i vulguin optar a la promoció. En aquest cas, les sol.licituds estaran supeditades al fet que quedin habitatges disponibles. El tràmit de petició es pot formalitzar a HIULS, que facilita el model d’imprès. El paper oficial s'haurà de presentar juntament amb la documentació que es demana a les bases, per tal d'acreditar els requisits exigits.

Fierro ha afegit que “ben aviat, i fruit del conveni signat amb l'INCASÒL, s'iniciarà la construcció a la Seu de nous habitatges de protecció oficial en règim de lloguer i de venda”. També ha destacat que no es descarta que es posin al mercat pisos protegits de lloguer amb opció de compra. El tinent d'alcalde d'Urbanisme remarca que amb la construcció final de més de 200 habitatges protegits “es farà un salt importantíssim a l’hora de donar cobertura a les necessitats de la ciutat en matèria d'habitatge”.

El bloc de 45 pisos de protecció oficial de preu concertat que promociona l’Ajuntament es construirà a la parcel•la 37 de l'Horta del Valira. Un dels habitatges serà adaptat. Els pisos tindran 2, 3 i 4 habitacions, amb una superfície que oscil•larà dels 56,08 m2 als 86,47m2. El preus oscil•laran entre els 120.923,28 euros i els 197.290,05 euros, inclosa una plaça d'aparcament.

Mostrar formulari de contacte